The Malaysia Post

Hasni Lontar Topi untuk pertandingan Naib Presiden Umno

Datuk Seri Hasni Mohammad telah Mengumumkan Pencalonannya

Bekas Ketua Umno Johor Datuk Seri Hasni Mohammad mengumumkan pencalonannya untuk pertandingan naib presiden Umno.

Ahli Parlimen Simpang Renggam yang juga bekas Menteri Besar Johor itu berkata beliau menawarkan diri untuk jawatan itu bagi membantu mengukuhkan parti.

“Saya menawarkan diri sebagai calon untuk pertandingan naib presiden Umno akan datang. Saya percaya ramai pemimpin lain termasuk penyandang Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin akan mempertahankan atau bersaing untuk jawatan itu.

“Saya mahu bertanding atas semangat untuk terus menyumbang kepada parti di semua peringkat,” katanya pada sidang media selepas menghadiri mesyuarat khas Badan Perhubungan Umno Johor di sini hari ini.

Baca Lagi | Orang Kaya-Mega China Memindahkan Kekayaan mereka, dan Berpesta, ke Singapura

Baca Lagi | Undian Negeri: Pemimpin PH Selangor Bincang Pembahagian Kerusi Tidak Lama Lagi

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Benut

Hasni, yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Benut, berkata Umno kekal sebagai parti yang relevan, terbukti daripada pertandingan naib presiden yang dijangka menjadi urusan yang menarik.

“Kononnya ia akan menjadi pertandingan 10 penjuru (perlumbaan VP). Ini membuktikan walaupun kritikan yang dilemparkan terhadap Umno termasuk didakwa tidak relevan dan ditolak masyarakat, ia tetap relevan dan parti pilihan.

“Saya melihat kaum yang ramai sebagai petanda positif kepada parti dan menunjukkan pemimpin Umno tidak meninggalkan perjuangan parti,” katanya.

Semalam, Mohamed Khaled, yang merupakan Menteri Pengajian Tinggi, mengesahkan bahawa beliau akan mempertahankan jawatan naib presidennya.

Pada 27 Jan, Hasni digantikan oleh Mohamed Khaled sebagai ketua Umno Johor, jawatan yang pernah disandangnya sejak 2018.

Perhimpunan Agung Umno baru-baru ini memutuskan bahawa tidak akan ada pertandingan untuk jawatan presiden dan timbalan presiden. Pertandingan majlis tertinggi Umno akan diadakan pada 18 Mac.

Read Previous

Undian Negeri: Pemimpin PH Selangor Bincang Pembahagian Kerusi Tidak Lama Lagi

Read Next

Pengembara Angkasa Telah Berkhayal Tentang Alkohol di Angkasa

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.