The Malaysia Post

Filem Aksi Terbaik untuk Ditonton pada 2023

Filem Aksi Terbaik

Walaupun 2022 adalah tahun di mana industri perfileman menemui kebiasaan baharunya, 2023 akan menjadi tahun yang penuh dengan filem blockbuster. Beberapa komedi, drama dan dokumentari yang sangat dinanti-nantikan sedang menuju ke skrin besar, dan filem aksi yang telah ditangguhkan sebelum ini akan membuat penampilan sulungnya di pawagam dan juga di strim seperti Netflix.

Daripada epik Marvel dan John Wick terbaharu sehingga kemunculan Indiana Jones dan The Hunger Games (belum lagi Cocaine Bear), teruskan membaca untuk filem aksi yang akan ditonton tahun ini. (Jika anda sedang mencari filem aksi terbaik 2022 yang sudah pun keluar, kami juga mempunyai panduan untuk itu.)

kapal terbang

Jangan biarkan tajuk satu perkataan menipu anda; filem ini mengisahkan seorang juruterbang (Butler) yang terpaksa melakukan pendaratan terhempas di pulau yang dilanda perang penuh dengan aksi mendebarkan. Apabila penumpangnya diambil oleh tebusan, Brodie perlu bekerjasama dengan tertuduh pembunuh Louis (Colter) untuk menyelamatkan mereka, membawa mereka kembali ke pesawat, dan membawa pesawat kembali ke udara.

Perkahwinan senapang patah

J.Lo membintangi komedi aksi ini sebagai pengantin perempuan yang destinasi perkahwinannya dicemari dengan situasi tebusan yang melibatkan keluarga mereka (termasuk ibu mertua Jennifer Coolidge).

Baca Lagi | PM Anwar Menghadapi Ujian Asid Ekonomi Pertama di Parlimen

Baca Lagi | Tujuh Langkah untuk Keselamatan Gempa Bumi

Manusia Semut dan Tebuan: Quantumania

Mana-mana filem Marvel tidak boleh dilepaskan pada ketika ini, tetapi filem Ant-Man ketiga ini menjanjikan kedua-dua pengembaraan Alam Kuantum dan pengenalan kepada keburukan besar baharu MCU (dilakonkan oleh pelakon-yang mukanya-anda akan- lihat-di mana-mana-tahun depan/masa depan-pemenang-Oscar Jonathan Majors).

Beruang Kokain

Komedi aksi yang tidak sopan ini diilhamkan daripada kisah benar(dibuka dalam tab baharu) tentang seekor beruang yang terlibat dengan sekumpulan kokain yang dibuang di dalam hutan. Sudah tentu, beruang kehidupan sebenar tidak melakukan pembunuhan beramai-ramai, tetapi di manakah keseronokan itu?

Akidah III

Bintang francais Michael B. Jordan membuat debut pengarahannya dalam tiga kuel ini tentang juara kelas berat anak Apollo Creed, ketika dia menentang bekas rakan zaman kanak-kanaknya (dilakonkan oleh Majors).

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Tujuh Langkah untuk Keselamatan Gempa Bumi

Read Next

Paradoks Kemarahan Netizen dan Memalukan Dalam Talian

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.