The Malaysia Post

Dua Pasukan Belum Melengkapkan Sijil Perpindahan Pemain Import

Liga-M 2023 Tutup Esok

Masih terdapat dua lagi pasukan yang belum melengkapkan sijil perpindahan antarabangsa pemain import sebelum jendela perpindahan pemain pertama Liga Malaysia (Liga-M) 2023 ditutup esok.

Tanpa mendedahkan pasukan terbabit, ketua pegawai eksekutif Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) Stuart Ramalingam berkata kedua-dua pasukan itu masih dalam fasa penilaian akhir sebelum menandatangani pemain import yang diperlukan.

“Pasukan terbabit mungkin tidak mahu mengambil risiko awal dengan perpindahan pemain asing.

“Saya rasa itu langkah yang baik untuk memastikan pemantauan dan pemilihan pemain asing dijalankan dengan lebih teliti,” katanya kepada pemberita pada majlis mengumumkan perjanjian MFL dengan AEON BiG (M) Sdn Bhd sebagai penaja eksklusif ‘hypermarket itu. ‘ untuk musim 2023, di sini, hari ini.

Dalam pada itu, beliau berkata tidak semua pasukan melengkapkan kuota sembilan pemain import yang dibenarkan MFL untuk musim baharu ini.

Baca Lagi | Ayam, Telur Apungan Harga: Lapan Firma Mendominasi

Baca Lagi | Sabah Memperuntukkan RM97.5 juta untuk Pembangunan Belia dan Sukan, kata CM

Tetapkan untuk Pemain Import sebagai Petunjuk yang Baik

Sehubungan itu, beliau melihat tindakan yang diambil oleh pasukan itu yang tidak menggunakan sepenuhnya kuota yang ditetapkan untuk pemain import sebagai petunjuk baik terutama perbelanjaan pasukan musim ini.

“Saya melihat semua pasukan telah menunjukkan belanjawan atau operasi yang baik untuk memastikan penggunaan pemain import mengikut keperluan pasukan mereka sendiri,” katanya.

Stuart juga berharap segala perancangan yang dilakukan oleh MFL dan pihak penyiar menjelang saingan Liga Super 2023 berjalan lancar seperti yang dibuka Jumaat ini, dengan perlawanan Piala Sumbangsih antara Johor Darul Ta’zim (JDT) dan Terengganu FC di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri.

Sementara itu, beliau berbangga kerana sebuah syarikat pasar raya terkemuka berkongsi misi yang sama untuk mengembangkan lagi rangkaian promosi dua hala antara AEON BiG dan liga bola sepak tempatan.

Dalam pada itu, tanpa mendedahkan nilai kerjasama dengan MFL, pengarah urusan AEON BiG Sheikh Farouk Sheikh Mohamed berharap perjanjian penajaan dengan badan induk Liga-M untuk musim ini akan melangkaui musim 2023.

“Melalui penajaan ini, kami mahu lebih dekat dengan pelanggan kami melalui bola sepak, kerana tiada apa yang boleh menyatukan orang ramai lebih baik daripada sukan,” katanya.

Presiden MFL Datuk Ab Ghani Hassan pula berkata kehadiran AEON BiG adalah petanda baik kepada Liga-M yang sedang mengorak langkah musim ini dengan beberapa pembaharuan bagi memastikan kualiti dapat dipertingkatkan dari segi persaingan dan komersial. nilai.

Read Previous

Sabah Memperuntukkan RM97.5 juta untuk Pembangunan Belia dan Sukan, kata CM

Read Next

Di Seluruh Dunia, Harga Konsert K-pop Meningkat

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.