The Malaysia Post

Calon Pilihan Raya Kecil Pulai: Suhaizan dari Pakatan Harapan Tidak Risau Dibandingkan

Pilihan Raya Kecil Parlimen Pulai pada 9 September mendatang telah melihat peserta dari Pakatan Harapan (PH), iaitu Suhaizan Kayat, memberikan tumpuan kepada perbandingan antara dirinya dengan allahyarham Datuk Seri Salahuddin Ayub, mentor politiknya. Suhaizan menganggap bahawa setiap pemimpin mempunyai kekuatan dan kualiti tersendiri, dan dia tidak terganggu dengan perbandingan tersebut.

Misi Meneruskan Warisan Rahmah

Suhaizan telah menyatakan bahawa hampir 70 peratus daripada tugasnya terlibat dengan urusan di kawasan Pulai berbanding di Putrajaya. Beliau turut terlibat dalam inisiatif Rahmah sejak awal, khususnya dalam melibatkan penduduk Pulai. Dia melihat ini sebagai tanggungjawabnya untuk meneruskan dan meningkatkan warisan Rahmah yang dicanangkan oleh Salahuddin, terutamanya dalam membantu golongan B40.

Baca lagi | Tidak ada yang mustahil, kata Ku Li mengenai pakatan Umno dan Pakatan Harapan

Warisan Salahuddin dalam Tugas Suhaizan

Suhaizan merasakan bahawa menerima tanggungjawab ini adalah sesuatu yang tidak asing baginya, kerana Salahuddin dahulunya sering mempercayai beliau sebagai setiausaha politiknya untuk menjaga kawasan Pulai. Dengan pengalaman tersebut, Suhaizan merasa yakin dalam menjalankan tugasnya.

Komitmen Melayan Semua Komuniti

Beliau memberi jaminan bahawa beliau akan melayani dengan bijak dan tidak akan menepikan mana-mana komuniti. Penglibatan dalam pertempuran tiga penjuru dalam Pilihan Raya Kecil Pulai melibatkan saingan daripada Zulkifli Jaafar dari Perikatan Nasional (PN) dan calon Bebas, Samsudin Mohamad Fauzi.

Baca lagi | Penamaan Calon Bagi Pilihan Raya Kecil Parlimen Pulai dan DUN Simpang Jeram

Pilihan Raya Kecil Pulai dan Simpang Jeram

Pilihan Raya Kecil Parlimen Pulai dan Pilihan Raya Kecil DUN Simpang Jeram diadakan susulan kematian wakilnya yang lalu, Salahuddin pada 23 Julai. Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah menetapkan tarikh mengundi untuk kedua-dua pilihan raya kecil ini pada 9 September, dengan pengundian awal pada 5 September.

Kesimpulan

Peserta Pilihan Raya Kecil Pulai, Suhaizan Kayat, mempunyai tekad untuk meneruskan warisan Rahmah yang ditinggalkan oleh mentor politiknya, Salahuddin Ayub. Dia menganggap perbandingan antara dirinya dan Salahuddin sebagai perkara biasa dan menerima tugas tersebut dengan keyakinan dan komitmen untuk membantu rakyat Pulai, terutamanya golongan B40. Melalui pengalaman dan kesungguhan beliau, Suhaizan berhasrat untuk meneruskan perjuangan politik bagi kebaikan penduduk kawasan ini.

Read Previous

Mengenang Legenda Muzik Malaysia, Saksikan Hologram Sudirman di Konsert A Tribute To Sudirman

Read Next

Pemilihan Presiden BAM, Khairy Jamaluddin Antara Calon Utama

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.