The Malaysia Post

Bintang ‘The Flash’ Ezra Miller mendapatkan rawatan untuk kesihatan mental

Ezra Miller, bintang bermasalah filem adiwira utama Warner Bros, The Flash, sedang mendapatkan rawatan untuk masalah kesihatan mental selepas beberapa kontroversi berprofil tinggi, kata pelakon itu.

Lelaki berusia 29 tahun itu, yang telah pun muncul sebagai watak utama DC Comics dalam beberapa filem blockbuster termasuk Justice League, didakwa bulan ini dengan jenayah pecah rumah di Vermont, dan awal tahun ini didakwa berkelakuan tidak senonoh berikutan dua penangkapan di Hawaii.

Insiden tersebut – dan dakwaan lanjut mencekik seorang wanita di bar Iceland, yang tidak mengakibatkan pertuduhan – telah menimbulkan persoalan di Hollywood mengenai masa depan kerjaya The Flash dan Miller secara lebih meluas.

“Setelah baru-baru ini melalui masa krisis yang teruk, saya kini faham bahawa saya mengalami masalah kesihatan mental yang kompleks dan telah memulakan rawatan berterusan,”

Miller, yang mengenal pasti sebagai bukan binari, berkata dalam satu kenyataan yang dihantar kepada AFP oleh wakil mereka semalam.

“Saya ingin meminta maaf kepada semua orang bahawa saya bimbang dan kecewa dengan tingkah laku saya yang lalu.

“Saya komited untuk melakukan kerja yang diperlukan untuk kembali ke tahap yang sihat, selamat dan produktif dalam hidup saya.”

Walaupun terdapat kontroversi, Warner Bros awal bulan ini memberi isyarat bahawa ia berhasrat untuk meneruskan pengeluaran The Flash, yang akan ditayangkan di pawagam musim panas depan.

Penggambaran filem itu telah pun selesai, yang dilaporkan mempunyai bajet AS$200 juta (RM893 juta).

Ia adalah filem kendiri pertama untuk watak Miller dalam DC Extended Universe bagi filem saling berkaitan yang dimiliki oleh Warner, francais saingan kepada filem superhero Marvel yang dimiliki dan memecahkan rekod.

Miller mencapai kejayaan awal dengan watak utama dalam drama terkenal Afterschool, We Need to Talk About Kevin dan The Perks of Being a Wallflower. Mereka pertama kali dilakonkan sebagai Barry Allen, aka The Flash, dalam Batman v Superman: Dawn of Justice pada 2016, mengulangi peranan dalam Suicide Squad (2016) dan Justice League (2017).

Mengenai panggilan pendapatan dengan pelabur bulan ini, David Zaslav, Ketua Pegawai Eksekutif syarikat induk Warner Bros Discovery, kelihatan mengesahkan The Flash masih akan dikeluarkan, bersama-sama dengan dua gelaran adiwira lain.

“Kami telah melihat The Flash, Black Adam dan Shazam 2. Kami sangat teruja dengan mereka,” katanya.

“Kami telah melihat mereka. Kami fikir mereka hebat, dan kami fikir kami boleh menjadikan mereka lebih baik.”

Masa komen Zaslav menimbulkan kemarahan beberapa peminat, kerana syarikat itu beberapa hari sebelum ini mengumumkan bahawa ia akan menggugurkan Batgirl, sebuah filem adiwira bernilai AS$90 juta yang hampir siap dibintangi oleh pelakon Latina dalam peranan utamanya.

Read Previous

AS memotong bekalan air untuk beberapa negeri, Mexico kerana musim kemarau

Read Next

Kenapa politik? Tengku Zafrul berkata berada di luar adalah tidak betul, dan dia mahu menjadi sebahagian daripada penyelesaian

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.