The Malaysia Post

Bintang Siri Realiti Netflix “Bling Empire” Anna Shay Meninggal Dunia

Anna Shay, bintang rancangan realiti “Bling Empire” di Netflix, telah meninggal dunia selepas mengalami strok, mengikut pengakuan keluarganya dalam kenyataan yang dikongsi oleh Netflix kepada CNN pada hari Isnin. Beliau berusia 62 tahun dan merupakan seorang ibu yang penyayang, nenek, bintang karismatik, dan sinar mentari terang bagi kita, telah meninggal dunia.

Anna Shay Ajar Hidup Jangan Terlalu Serius

Tambahnya, Anna telah mengajar kita banyak pelajaran tentang bagaimana tidak mengambil hidup terlalu serius dan menikmati kemewahan. Kehadirannya dalam hidup kita akan sentiasa dirindui dan tidak akan pernah dilupakan.

Shay muncul pertama kali dalam “Bling Empire” pada tahun 2021 ketika rancangan realiti itu ditayangkan, dan turut muncul sepanjang musim kedua dan ketiga.

“Bling Empire” mengisahkan kehidupan elitis Asia dan Asia Amerika yang kaya di Los Angeles.

Christine Chiu, Kim Lee, Kane Lim, Kevin Kreider dan Kelly Mi Li turut membintangi rancangan tersebut bersama Shay.

Baca lagi | Penyanyi Legenda Rock Tina Turner Meninggal Dunia Pada Usia 83 Tahun

Kevin Kreider Beri Ucapan Terakhir

Kreider menghormati Shay dalam laman Instagram yang disahkan pada hari Isnin selepas berita kematian itu, dengan mengatakan, “Kita tidak pernah tahu bila perpisahan terakhir kita akan berlaku. Sesaat dan berharap ketika saya melihat anda untuk makan tengahari yang lalu, saya telah mengambil masa sejenak untuk menikmati bunga-bunga dan menghadiri satu petualangan terakhir dengan anda.”

“Anda benar-benar unik dan kami akan merindui anda selamanya,” kata Mi Li di Instagramnya pada hari Isnin.

Papar Kehidupan Realiti Anna Shay

Gaya hidup dan kekayaan Shay – bersama dengan sifatnya yang kadang-kadang pemalu – dipaparkan dalam rancangan realiti itu, tetapi beliau menjalani kehidupan yang kebanyakannya peribadi sebelum muncul dalam rancangan tersebut.

Dalam satu temu bual dengan Town & Country pada tahun 2021, Shay berkata bahawa “apa sahaja yang dipaparkan dalam rancangan itu adalah sejauh mana saya sebenarnya,” dan beliau menyertai barisan “Bling Empire” sebagai sesuatu yang dilakukannya untuk dirinya sendiri selepas beberapa tahun terakhir menjaga anak lelakinya, Kenny Kemp.

Baca lagi | Pelakon Veteran Wahid Satay Meninggal Dunia

Habiskan 8 Tahun Menetap di Tokyo

Shay menghabiskan lapan tahun pertama hidupnya di Tokyo bersama keluarganya sebelum mereka berpindah ke Los Angeles.

Bapanya, Edward Shay, adalah pengasas syarikat kontraktor pertahanan global Pacific Architects and Engineers. Walaupun bapanya warganegara Amerika, ibu Shay, Ai Oizumi Shay, adalah campuran Jepun dan Rusia.

“Ibu bapa saya adalah pahlawan saya dan saya percaya meneruskan warisan mereka adalah dengan memberi balik,” katanya kepada Tatler pada Februari 2022.

Menurut sumber tersebut, Shay dan abangnya, Allen, menjual Pacific Architects and Engineers pada tahun 2006 dengan nilai $1.2 bilion.

Read Previous

Usul Mengenai Perbahasan Laporan Ketua Audit Negara 2021 Bertukar Menjadi Kecoh

Read Next

Nadech Kugimiya, Urassaya ‘Yaya’ Sperbund Bertunang

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.