The Malaysia Post

Nadech Kugimiya, Urassaya ‘Yaya’ Sperbund Bertunang

Kita baru sahaja memasuki minggu pertama bulan Jun 2023, tetapi kita telah diberkati dengan berita gembira daripada selebriti dan tokoh terkenal dari seluruh dunia. Pertama, kami menyaksikan influencer tempatan Chen dan Faye berkahwin, kemudian pasangan dari Hong Kong, Benjamin dan Bowie menyambut kelahiran anak pertama mereka.

Urassaya Nadech Jalin Hubungan Cinta Hampir 12 Tahun

Semalam (5 Jun 2023), pasangan terkenal dari Thailand, Nadech Kugimiya (ณเดชน์ คูกิมิยะ) dan Urassaya Sperbund (อุรัสยา เสปอร์บันด์), atau lebih dikenali sebagai Yaya mengumumkan berita yang dinantikan ramai di Instagram mereka. Setelah menjalin hubungan yang stabil selama hampir 12 tahun, akhirnya dua-duanya bertunang!

Pelakon Thailand, Yaya telah memuat naik beberapa gambar romantis dan comel di Instagramnya semalam sambil memberikan kapsyen, “Kami memutuskan untuk selamanya.” Dia kemudian menerangkan apa yang berlaku semasa proses pertunangan. “Sebenarnya, saya berkata AHHHH dan kemudian YA!”

Baca lagi | Semoga kuasa bersama Ukraine: Pelakon ‘Star Wars’ menyokong pemanduan dron

Dalam pos itu, pelakon Nadech memberikan komen bahawa dia merasa seperti lelaki yang paling bertuah di dunia kerana mempunyai Yaya sebagai sebahagian dalam hidupnya. “Satu perjalanan baru bermula dan saya sangat bersemangat. Kamu (Yaya) adalah jiwaku, tawaku, air mataku dan udaraku. Dan terima kasih kerana berkata ‘YA’.”

Nadech Yaya Banyak Terbabit Dengan Drama dan Filem

Dari gambar-gambar tersebut, dapat dilihat bahawa pasangan ini benar-benar saling mencintai. Mereka berdua kelihatan tidak dapat menyembunyikan senyuman mereka semasa gambar-gambar itu diambil. Netizen sangat gembira apabila mereka mengumumkan pertunangan mereka dan menghujani ruang komen pasangan yang baru bertunang ini dengan ucapan tahniah dan sokongan.

Selepas kerjasama pertama mereka pada tahun 2010, Nadech dan Yaya sering dikaitkan dalam hubungan percintaan. Mereka telah bekerjasama dalam 7 drama dan sebuah filem sejak itu. Terpilih sebagai pasangan terbaik dalam pelbagai acara, mereka bahkan diberi gelaran ‘Pasangan Negara’ oleh rakyat.

Baca lagi | Penyerang Zainal Abidin Hassan, 61 Kini Berkahwin dengan Penyanyi Fyna Jebat, 29

Ucapan ‘Selamat Hari Jadi’ Daripada Urassaya Yaya Mulakan Bibit Percintaan

Walaupun pasangan ini mempunyai chemistry yang tidak dapat dinafikan sejak pertemuan pertama mereka, Nadech mengungkapkan bahawa mereka belum bersama ketika berlakon dalam drama pertama mereka, “Akkanee’s Heart (Duang Jai Akkanee).” Pada masa itu, pelakon tampan ini ternyata mempunyai perasaan cinta sepihak terhadap tunangnya sekarang.

Walaupun dia dapat mendapatkan nombor telefon kesayangannya, dia terlalu takut untuk menghubunginya pada mulanya. Barulah apabila Yaya mengucapkan ‘Selamat Hari Jadi’ kepadanya, percintaan mereka berkembang.

Dugaan gelaran ‘Pasangan Negara’ akan segera berubah menjadi ‘Pasangan Berkahwin Negara’. Kami sangat gembira untuk pasangan yang menawan ini! Tahniah Nadech dan Yaya! Kami mengucapkan segala yang terbaik untuk kebahagiaan anda dalam babak baru kehidupan bersama!

Read Previous

Bintang Siri Realiti Netflix “Bling Empire” Anna Shay Meninggal Dunia

Read Next

Juara Indonesia Masters, Jonatan Christie Tewas Pusingan Pertama Badminton Terbuka Singapura 2023

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.