The Malaysia Post

Juara Indonesia Masters, Jonatan Christie Tewas Pusingan Pertama Badminton Terbuka Singapura 2023

Bintang badminton Indonesia, Jonatan Christie, mengalami kekalahan pada pusingan pembukaan Terbuka Singapura 2023 buat kali kedua musim ini, manakala Yamaguchi Akane berjaya menewaskan PV Sindhu.

Jonatan Christie, yang memenangi Indonesia Masters pada Januari, berharap untuk memenangi gelaran keduanya musim ini, tetapi pemain China, Shi Yu Qi terbukti terlalu kuat untuk pemenang Sukan Asia 2018.

Shi Yu Qi Berjaya Tewaskan Juara Indonesia Masters

Selepas ketinggalan 7-11 pada selang waktu pertama, Christie menyamakan kedudukan pada 16-16 sebelum Shi menutup permainan pertama.

Perlawanan itu lebih tidak sama rata dalam permainan kedua yang dimenangi oleh Shi dengan jaringan 21-12.

Dalam perseorangan wanita, Carolina Marin dari Sepanyol menewaskan Line Kjaersfeldt dari Denmark dengan jaringan 16-21, 21-17, 21-12 untuk mara ke pusingan kedua, manakala pemain nombor satu dunia, Yamaguchi Akane, berjaya menyingkirkan PV Sindhu, pemain pemenang pingat gangsa. Sukan Olimpik Tokyo 2020.

Baca lagi | Badminton Malaysia Masters 2023: Hongyang Sasar Untuk Jadi Pengganti Lin Dan, Chen Long

Badminton Terbuka Singapura 2023 Diadakan di Stadium Tertutup Singapura

Kejohanan Badminton Terbuka Singapura 2023 dijadualkan berlangsung di Stadium Tertutup Singapura bermula pada 6 Jun (iaitu hari ini) dan berakhir pada 11 Jun.

Selepas tamatnya Kejohanan Masters Malaysia dan Kejohanan Terbuka Thailand, Persatuan Badminton Dunia (BWF) akan mengalihkan tumpuannya ke Singapura sekali lagi untuk mempamerkan kemahiran cemerlang pemain terkemuka dari seluruh dunia, termasuk juara bertahan Anthony Sinisuka Ginting dan pemain terkemuka lain. seperti Akane Yamaguchi. , An Se-young serta Tai Tzu Ying.

Baca lagi | Pemain Perseorangan Lelaki Negara Leong Jun Hao Mara Ke Undian Utama Terbuka Thailand 2023

Badminton Terbuka Singapura 2023 Merupakan Pertandingan Sempena Jelajah BWF

Diadakan setiap tahun di Singapura dan sebahagian daripada Jelajah BWF, Terbuka Singapura adalah salah satu acara paling berprestij dalam kalendar badminton. Kejohanan ini mempunyai pelbagai kategori pertandingan antaranya perseorangan lelaki, perseorangan wanita, beregu lelaki, beregu wanita, dan beregu campuran.

Seperti yang dinyatakan di atas, ramai pemain terkemuka dari seluruh dunia mengambil bahagian dalam Terbuka Singapura, menjadikannya acara yang sangat kompetitif.

Read Previous

Nadech Kugimiya, Urassaya ‘Yaya’ Sperbund Bertunang

Read Next

Pencipta Black Mirror, Charlie Brooker Menggunakan ChatGPT Untuk Menulis Episod Musim Ke 6

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.