The Malaysia Post

Belia, Pembangunan Sukan di Malaysia Kekal Holistik, Kata Hannah Yeoh

Hannah Yeoh Bertemu dengan Exco Kerajaan Negeri

Kementerian Belia dan Sukan (KBS) akan terus memastikan pembangunan belia dan sukan secara holistik dilaksanakan oleh kerajaan persekutuan dan negeri melalui mesyuarat Penyelarasan Exco Belia dan Sukan Negeri.

Menteri Hannah Yeoh optimis kerjasama lebih baik antara kedua-dua entiti itu dapat dicapai selepas mengadakan semula mesyuarat yang kali terakhir dipengerusikan pada 2018 oleh bekas Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Abdul Rahman.

Yeoh berkata mesyuarat itu akan diadakan sekurang-kurangnya dua kali setahun bagi membolehkan kementerian mengenal pasti dan membincangkan isu semasa belia dan sukan di peringkat akar umbi, serta memperakui cadangan tindakan dalam usaha meningkatkan pembangunan belia dan sukan.

Baca Lagi | Greta Thunberg Dibebaskan selepas Penahanan Ringkas di Bantahan Lombong Jerman

Baca Lagi | Lembaga Pelancongan Singapura Menjangka Jumlah Pelawat Berganda pada 2023

Saluran Komunikasi ialah Manifestasi Identiti dan Hala Tuju

“Selain itu, saluran komunikasi sedia ada ini adalah manifestasi identiti dan hala tuju Kerajaan Perpaduan yang jelas mahukan penglibatan kerajaan negeri bersama-sama membangunkan masa depan Malaysia,” katanya pada sidang media sebelum mempengerusikan mesyuarat di Menara KBS di sini. hari ini.

Mesyuarat itu turut dihadiri timbalannya Adam Adli Abdul Halim; Menteri Belia, Sukan dan Pembangunan Usahawan Sarawak Datuk Seri Abdul Karim Rahman Hamzah; Menteri Belia dan Sukan Sabah Datuk Ellron Alfren Angin dan semua Exco Belia dan Sukan Negeri kecuali Selangor.

Read Previous

Lembaga Pelancongan Singapura Menjangka Jumlah Pelawat Berganda pada 2023

Read Next

Sebagai Wilayah, Peruntukan untuk Sabah, Sarawak Harus Setanding dengan Semenanjung

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.