The Malaysia Post

Bekas teman wanita Kim Seon-ho mengambil tindakan undang-undang terhadap ancaman bunuh, fitnah

Kim Seon Ho

Credits: theasiane

Bekas teman wanita Kim Seon Ho, yang menyiarkan tentang hubungannya dengannya di internet, telah memutuskan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap ancaman bunuh dan serangan ke atas wataknya.

Dia menulis tanpa nama kepada komuniti dalam talian awal minggu ini, menuduh seorang pelakon, yang pernah dia temui sebelum ini, memaksanya untuk menggugurkan kandungan.

Dia berkata pelakon itu mengelirukannya tentang kos penalti yang perlu dia bayar dan memungkiri janji perkahwinan serta melayannya dengan buruk selepas penggugurannya.

Bekas kekasih Kim kemudian berkata bahawa dia menunggu beberapa bulan untuk selebriti Korea Selatan itu meminta maaf selepas dia berpisah dengannya melalui telefon sebelum didedahkan kepada umum, tetapi dia tidak pernah melakukannya.

Pada 20 Oktober, Kim mengakui bahawa dia adalah pelakon yang disebut dalam catatan tanpa nama itu dan mengeluarkan permohonan maaf melalui agensinya, Salt Entertainment, lapor Soompi.

Tidak lama selepas itu, dia mendedahkan bahawa dia akan berhenti dari rancangan pelbagai 2 Hari & 1 Malam serta dua filemnya yang akan datang.

Pada hari yang sama, peguamnya mengeluarkan kenyataan rasmi yang menyatakan bahawa dia akan meneruskan tindakan undang-undang sebagai tindak balas terhadap ancaman bunuh dan pencerobohan privasinya.

“Kami adalah peguam Lee Dong Hoon dan Jung Da Eun dari firma guaman Best Way, yang mewakili bekas teman wanita Kim Seon Ho ‘A’.

“Pada masa ini, maklumat peribadi tentang ‘A’ dikeluarkan secara melulu melalui saluran media tertentu, media sosial dan komuniti dalam talian; dan dia menghadapi serangan yang tidak berkesudahan dan juga ancaman bunuh berdasarkan kepalsuan tentang identiti dan kehidupan peribadinya.

“Akibatnya, ‘A’ kini mengalami tekanan psikologi yang teruk, sehingga sukar untuk dia menjalani kehidupan seharian.

Baca Lagi | Bekas teman wanita Kim Seon-ho mengambil tindakan undang-undang terhadap ancaman bunuh, fitnah

“Untuk mengelakkan ‘A’, yang bukan selebriti, daripada mengalami kerosakan tambahan, kami dengan hormatnya meminta anda mengelak daripada spekulasi berlebihan dan memfitnah watak, dan kami juga meminta agar [pemberita] mengelak daripada menyiasat ‘ A’ sebagai individu atau meminta temu duga.

“Firma guaman kami akan melakukan yang terbaik untuk melindungi ‘A’, dan kami memaklumkan anda tentang rancangan kami untuk mengambil semua langkah undang-undang yang mungkin sebagai tindak balas kepada laporan berniat jahat, siaran atau komen yang berkaitan dengan ‘A’,” dinyatakan dalam kenyataan itu.

Read Previous

Perhatikan SOP, kekang penularan Covid-19, kata menteri sukan

Read Next

BN harus cepat memutuskan sama ada mahu bekerjasama dengan Perikatan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here