The Malaysia Post

Beego Nafi Orang Ketiga Punca Cerai

Mohamad Aszerul Nizam Abdullah, atau lebih dikenali sebagai Beego, pelakon berusia 43 tahun, menyifatkan bahawa tidak semua pasangan berkahwin menghadapi masalah yang memerlukan campur tangan mahkamah untuk menyelamatkan perkahwinan mereka yang sebelum ini telah berakhir dengan perceraian.

Beego berkata bahawa beliau memahami bahawa tidak semua pasangan yang mendatangi mahkamah dapat mengembalikan keharmonian dalam perkahwinan mereka, dan beliau bersyukur kerana dirinya dan isterinya, Linda Hashim, yang juga seorang pelakon berusia 39 tahun, masih diberikan kesempatan untuk menjalin hubungan yang bahagia oleh Allah.

Baca lagi | Diana Danielle Minta Cerai Farid Kamil

Hubungan Sudah Kembali Pulih

Mengulas mengenai perceraian itu, Beego meluahkan rasa syukur kerana mereka adalah salah satu pasangan yang telah pergi ke mahkamah dan berjaya mengembalikan semula keharmonian dalam rumah tangga.

Dia juga mengakui bahawa terdapat perpisahan yang berlaku, tetapi mereka berdua telah berjaya bersatu semula dan ia adalah kerana kuasa Allah dan doa daripada pihak keluarga.

Beego juga mengharapkan agar pasangan yang sedang menghadapi masalah dalam perkahwinan mereka cuba semula menyelesaikan masalah tersebut dan membaiki keadaan serta berdoa.

Malah katanya lagi, dia juga tidak mengharapkan hadirnya orang ketiga dalam perkahwinan mereka.

Apabila ditanya mengenai dakwaan bahawa Beego sering menerima mesej daripada seseorang yang mengatakan terdapat masalah dalam perkahwinannya dengan Linda, beliau menjelaskan bahawa masalah rumah tangga mereka tidak ada kaitan dengan kehadiran wanita lain.

Baca lagi | Syamsul Tak Jadi Lafaz Cerai

Kurang Persefahaman dan Komunikasi

Ujarnya punca penceraian mereka adalah disebabkan oleh kekurangan persefahaman dan komunikasi di antara mereka dan banyak mengekalkan perasaan yang tidak disenangi selama hampir 10 tahun perkahwinan tanpa meluahkan segala perasaan tersebut.

Hal ini menyebabkan ia menjadi semakin besar dan sangat menyakitkan. Namun, mereka telah pun mencari jalan penyelesaian yang positif dan profesional kerana sudah mengenali hati budi masing-masing.

Pasangan ini telah bercerai dengan talak satu pada 27 Mac yang lalu namun rujuk semula ketika masih dalam tempoh iddah iaitu pada 9 April.

Beego berkata bahawa jika ada jalan penyelesaian, mereka pasti akan mencapai keputusan yang positif.

Namun, sekurang-kurangnya mereka telah berusaha dan mencuba sebagaimana yang mereka lakukan apabila menghadapi masalah perkahwinan sebelum ini yang berakhir dengan penglibatan mahkamah.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Tembak Mati 8 Kanak Kanak, Lelaki Serbia Mengaku Membunuh

Read Next

10 Tempat Menarik Di Langkawi Paling Popular

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.