The Malaysia Post

Diana Danielle Minta Cerai Farid Kamil

SHAH ALAM: Pelakon terkenal, Diana Danielle mengajukan permohonan cerai terhadap suaminya, Farid Kamil pada awal bulan ini atas alasan tiada persefahaman dan berlaku perbalahan berpanjangan.

Permohonan cerai telah dibawa ke Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari pagi ini. Namun, Farid Kamil tidak bersetuju untuk melafazkan cerai tersebut. Pasangan ini dikatakan tidak tinggal serumah lagi.

Hakim Syarie, Shukran Yusof telah memerintahkan pasangan tersebut untuk menjalani proses Jawatankuasa Pendamai (JKP).

Permohonan cerai akan didengar semula pada 28 Mac ini.

Diana Danielle pandai simpan rahsia

Dalam sebuah temu ramah, Diana Danielle berkata, dia percaya bahawa permohonan cerai yang diajukan oleh sahabatnya pada Januari lalu, Puteri Sarah Liyana yang juga seorang pelakon, mempunyai sebab yang jelas.

Namun, sebagai isteri kepada pelakon terkenal, Farid Kamil, Diana tidak berpihak kepada mana-mana pihak.

“Saya rasa tiada wanita yang ingin bercerai tanpa sebab yang jelas. Namun, kita harus berhati-hati dalam membuat spekulasi kerana setiap individu mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing.

“Saya tidak mahu memihak kepada sesiapa pun dalam isu ini. Sebagai wanita, saya memahami isu yang dibangkitkan sebelum ini,” kata Diana.

Dalam pada itu, netizen tidak menyedari bahawa Diana juga terpalit isu rumah tangga sehingga dia akhirnya memohon penceraian atas sebab berlaku perbalahan yang panjang (syiqaq) antara dia dan suami. Diana telah mencuba sedaya upaya untuk menjaga nama baik suami dan keluarga dengan tidak menghamburkan isu-isu rumah tangga kepada di media sosial seperti artis-artis lain.

Perkahwinan Diana Danielle dan Farid Kamil

Diana Danielle dan Farid Kamil menikah pada 2 Mei 2013 selepas bertemu di lokasi penggambaran filem ‘Manisnya Cinta di Cappadocia’ pada tahun 2012 di Turki. Sejak itu, pasangan ini telah dikurniakan dua orang anak, iaitu Muhammad Khalif dan Nur Aurora. Mereka sering berkongsi kisah kehidupan mereka di media sosial dan kerap kali dipuji kerana hubungan mereka yang harmoni dan mesra.

“Sebagai seorang isteri, saya mengenal suami saya dengan baik. Dia adalah suami dan ayah terbaik untuk kami”

Pelakon terkenal, Datin Diana Danielle, menyatakan bahawa setiap perkara yang terjadi dalam kehidupan rumah tangganya dengan Datuk Farid Kamil telah mengukuhkan hubungan cinta mereka. Diana menjelaskan bahawa mereka kini menjalani kehidupan yang lebih matang dan saling menghargai satu sama lain.

Seiring dengan masa, pelbagai perkara ditempuh dalam rumah tangga dan permohonan penceraian Diana Danielle yang akan didengarkan pada bulan ini.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Hannah Yeoh Dipanggil Untuk Beri Keterangan

Read Next

Pengurangan Kompaun Bermula Hari ini

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.