The Malaysia Post

Anwar Bertemu Agong Bincang Pelantikan Timbalan Menteri

Anwar akan Bertemu Agong Hari Ini untuk Serahkan Senarai Timbalan Menteri

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim dikatakan akan menghadap Yang di-Pertuan Agong hari ini untuk menyerahkan senarai timbalan menterinya.

Memetik sumber, Berita Harian melaporkan akan ada seorang timbalan bagi setiap kementerian kecuali beberapa portfolio terpilih.

Kewangan, alam sekitar dan perubahan iklim serta kementerian luar bandar dan wilayah mungkin mempunyai dua timbalan menurut laporan itu.

Antara nama yang dikemukakan oleh Pakatan Harapan ialah Teo Nie Ching; Liew Chin Tong (Iskandar Puteri), Steven Sim (Bukit Mertajam), Sim Tze Tzin (Bayan Baru) Kembali ke Pulau Ahli Parlimen Muhammad Bakhtiar Wan Chik

Baca Lagi | Kes Demam Denggi Meningkat 11.6pc dalam Minggu Epidemiologi Ke-48

Baca Lagi | Polis Perak Rampas Meth Bernilai RM3.5m Dalam Ops Khas Tapis

Barisan Calon Kebangsaan

Calon Barisan Nasional ialah Datuk Seri Ahmad Maslan, Datuk Mohamad Alamin (Kimanis), Datuk Mohd Shahar Abdullah (Paya Besar), Datuk Seri Abdul Rahman Mohamad (Lipis), Datuk Seri Jalaluddin Alias ​​​​(Jelebu) serta Ahli Parlimen Tanjung Piai Datuk Seri Wee Jack Seng.

“Perbincangan akan diadakan dengan perdana menteri mengenai portfolio yang paling sesuai. Proses itu sudah bermula dan berkemungkinan akan berakhir minggu depan,” kata sumber itu kepada Berita Harian.

Anwar Ibrahim melantik 28 menteri dalam kerajaan perpaduan baharunya pada 3 Disember 2022.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Polis Perak Rampas Meth Bernilai RM3.5m Dalam Ops Khas Tapis

Read Next

Sime Darby Motors melancarkan SUV elektrik sepenuhnya BYD Atto 3 di Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.