The Malaysia Post

PAS Ahmad Samsuri menafikan terlibat dalam rancangan untuk menjatuhkan Barisan Nasional

Naib Presiden PAS Datuk Seri Ahmad Samsuri Mokhtar hari ini menafikan dakwaan komplot untuk menjatuhkan Barisan Nasional (BN) membabitkan pemimpin tertinggi PAS dan parti lain berikutan pengedaran dokumen dipercayai minit mesyuarat di media sosial sejak Ahad.

Menteri besar Terengganu menyifatkan dokumen yang bocor itu sebagai “sampah” dan tidak boleh dipercayai kerana diedarkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

“Ia tidak benar, tidak tahu dari mana datangnya. Nama saya pun tersalah eja. Mereka (pihak tidak bertanggungjawab) tahu ada mesyuarat jadi mereka cipta naratif (yang tular),” katanya.

Ahmad Samsuri berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan majlis penyerahan bantuan awal kepada penerima biasiswa di bawah skim Yayasan Terengganu untuk pelajar cemerlang yang akan ke luar negara di sini hari ini.

Pada Ahad, dokumen dipercayai minit mesyuarat Perikatan Nasional (PN) bocor di media sosial yang didakwa berkaitan perbincangan antara Ahmad Samsuri dan Setiausaha Agung PAS Datuk Seri Takiyuddin Hassan dan beberapa pemimpin parti lain pada 24 Mac dan 27 Mac serta pada 4 April dan 7 April.

Among the leaders mentioned in the alleged documents were Bersatu Supreme Council members Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, Parti Pejuang Tanah Air chairman Tun Dr Mahathir Mohamad, Bersatu secretary-general Datuk Seri Hamzah Zainudin and BN treasurer-general Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Ahmad Samsuri mengakui pertemuan dengan pemimpin politik itu memang berlaku, bagaimanapun, beliau menafikan mereka membincangkan dakwaan plot itu.

Baca Lagi | PAS Ahmad Samsuri menafikan terlibat dalam rancangan untuk menjatuhkan Barisan Nasional

Ditanya sama ada beliau akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak berkenaan, Ahmad Samsuri menegaskan beliau tidak akan berbuat demikian kerana proses itu akan membuang masa, tambahan pula, beliau tidak tahu siapa yang bertanggungjawab menyebarkan posting tersebut.

“Kita tidak tahu siapa yang menyebarkannya, proses undang-undang adalah rumit dan tidak berbaloi (untuk dikejar) bagi orang yang saya fikir ini ‘terlalu baik untuk menjadi kenyataan’ (dakwaan) tidak harus dilayan,” tambahnya.

Read Previous

Singapura akan gantung lelaki Malaysia yang cacat mental

Read Next

Nur Dhabitah keluar untuk membuktikan kemampuannya di Hanoi

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.