The Malaysia Post

Harian Metro melancarkan AIS untuk menghormati ikon sukan Malaysia

Harian Metro today officially launched the inaugural Anugerah Ikon Sukan (AIS)

Pusat Berita NSTP Bangsar

Pelancaran yang diadakan di Balai Berita NSTP Bangsar itu dihadiri bekas pemenang pingat perak Sukan Olimpik Goh Liu Ying, bekas gimnas negara Farah Ann Abdul Hadi, ahli bina badan Syarul Azman Mike Mahen, bekas juara dunia silat Al Jufferi Jamari, 100m wanita Sukan Malaysia. juara Nor Sara Adi dan Tarif Nur Aiman Pasukan Berbasikal Poligon Terengganu.

Media Prima Berhad

Turut menyerikan majlis itu ialah timbalan pengarah operasi kumpulan Media Prima Berhad dan ketua pegawai eksekutif Media Prima Omnia Datuk Michael Chan, pengarang kumpulan Harian Metro Husain Sewing, ketua pegawai operasi TV9 Sherina Mohamed Nordin, ketua pegawai operasi (penyelesaian komersial) Media Prima Omnia Zanny Liu dan Pengurus Jualan Gardenia Bakeries Ina Suhaila Abbas.

Gardenia Breakthru, roti gandum oleh Gardenia Bakeries, adalah penaja utama untuk AIS yang akan diadakan pada Januari 2023.

AIS akan mendapat Lapan Anugerah

AIS akan mendapat lapan anugerah: Ikon Lelaki Breakthru (lelaki), Ikon Wanita Breakthru (wanita), Ikon Paralimpik, Jurulatih, Ikon Persatuan Sukan (persatuan dan kelab sukan), pemimpin Sukan Ikon, atlet yang akan datang dan pengaruh sukan.

Anugerah Sukan Terbaik

Mereka yang mempunyai bilangan undian terbanyak, bersama-sama dengan markah tertinggi daripada juri profesional, akan menerima anugerah Ikon Sukan Terbaik. Pihak penganjur juga akan menganugerahkan trofi istimewa kepada bekas legenda sukan yang telah menyumbang ke arah pembinaan industri sukan negara.

“Matlamat AIS adalah untuk menggalakkan orang ramai memainkan peranan secara aktif dalam membina industri sukan tempatan. Ia juga satu cara untuk menunjukkan sokongan kami kepada ikon sukan tempatan.

“Pemenang akan berdasarkan markah yang diberikan oleh hakim profesional kami, serta undian daripada pembaca Harian Metro kami yang boleh berbuat demikian menerusi akhbar fizikal kami serta dalam talian.

“Harian Metro bakal menjadi penerbitan pertama yang memperkenalkan anugerah sukan yang melibatkan pembaca kami dalam proses pemilihan,” kata Hussain.

Baca Lagi | Warga Singapura yang dikehendaki oleh AS ke atas Korea Utara berada di Singapura, kata polis

Baca Lagi | Gangguan yang tidak dapat dijelaskan menyebabkan 15 stesen LRT keluar dari KLCC ke Kelana Jaya

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Gangguan yang tidak dapat dijelaskan menyebabkan 15 stesen LRT keluar dari KLCC ke Kelana Jaya

Read Next

Cara Membuat Wang di Fiverr sebagai Pemula

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.