The Malaysia Post

8 Kesibukan Sampingan Menguntungkan Anda Boleh Mulakan Sekarang Untuk Menjadi Kaya Pada 2023

Kesibukan Sampingan Paling Menguntungkan Pada 2023

Aliran pendapatan tambahan sentiasa menjadi perkara yang baik. Salah satu cara terbaik untuk menjana wang adalah untuk mendapatkan kesibukan sampingan pada tahun 2023 ini. Hari ini, mendapatkan kesibukan sampingan dan gig lain telah menjadi kebiasaan. Tekanan ekonomi, inflasi yang meningkat, dan peralihan umum daripada pekerjaan korporat tradisional semuanya telah membantu mendorong peningkatan populariti kesibukan sampingan.

Walau bagaimanapun, sebelum melakukan kesibukan sampingan, pastikan ia adalah usaha yang berbaloi; jika tidak, anda mungkin menggunakan masa, jadual sendiri dan kemahiran anda untuk sesuatu yang tidak menguntungkan dan tidak memuaskan.

Sebagai tambahan kepada kesibukan sampingan terbaik 2022, mari lihat beberapa kesibukan sampingan yang paling menguntungkan tahun ini, jadi anda bersedia untuk berjaya.

Mulakan Blog Dan Dapatkan Bayaran

Jika anda mahukan idea kesibukan sampingan jangka panjang, maka menyediakan blog adalah tepat untuk anda. Walaupun blog mungkin tidak menjana lebih banyak wang serta-merta, blog yang mantap boleh memberi anda lebih Php500,000 sebulan selepas sekurang-kurangnya setahun siaran biasa.

Memulakan blog mungkin mengambil masa dan sedikit kerja, tetapi terdapat pembangun tapak web yang boleh anda gunakan untuk memudahkan proses. Platform percuma seperti WordPress dan Wix ialah titik permulaan yang bagus kerana ia mudah digunakan dan tidak memerlukan pelaburan kewangan.

Sewakan Kereta Anda

Tidak pernah ada kekurangan permintaan untuk pengangkutan di Filipina. Sama ada di bandar atau di wilayah, meletakkan kereta anda untuk disewa boleh menjadi cara terbaik untuk membina wang yang baik, pendapatan tambahan atau pendapatan pasif.

Jika anda bekerja atau belajar dari rumah dan tidak perlu memandu kenderaan dengan kerap, anda boleh menggunakan kereta ganti dengan baik sambil memajaknya untuk menjana pendapatan.

Pastikan kereta anda berfungsi dengan baik dan sudah tentu diselenggara dengan baik. Anda kemudian boleh menyiarkan iklan tentang sewaan dalam talian, seperti di Facebook Marketplace. Anda juga boleh bekerjasama dengan agensi pelancongan yang mungkin memerlukan unit untuk pelanggan yang memerlukan kereta.

Baca Lagi | Singapura Mengekalkan Ramalan Pertumbuhan KDNK 2023

Baca Lagi | NSC, MOM memeterai MoU dengan Universiti Sains Sukan Nippon

Dropshipping

Mencari idea kesibukan sampingan? Tunai / Wang Dalam Talian Mudah?

Sektor runcit dalam talian mengalami ledakan besar-besaran dalam beberapa tahun yang lalu, dan ia telah membantu orang ramai memperoleh pendapatan. Sepanjang pandemik ini, terdapat banyak kisah kejayaan yang sukar diperoleh daripada mereka yang mempunyai perniagaan dalam talian. Walau bagaimanapun, memulakan perniagaan anda sendiri dari awal mungkin terlalu banyak kerja untuk sibuk sampingan pada tahun 2023.

Sebaliknya, anda boleh meneroka dropshipping. Dropshipping ialah proses di mana anda memainkan peranan sebagai orang tengah dalam pembelian dalam talian. Pada asasnya, anda mengambil pesanan daripada pelanggan dan memajukan pesanan mereka kepada pengilang, yang kemudiannya akan melakukan kerja yang lain.

Dengan cara ini, anda tidak perlu berurusan dengan membeli produk dan memegang saham. Pendapatan anda akan berasaskan komisen. Anda boleh menyediakan akaun penjual pada apl dan tapak runcit dalam talian seperti Lazada dan Shopee dan meningkatkan lagi potensi jualan dengan membuat siaran promosi di media sosial. Dropshipping tidak memerlukan pengalaman perniagaan yang luas tetapi ia membolehkan anda terlibat dalam tindakan jualan dalam talian– malah dari keselesaan rumah anda.

Pelaburan Saham

Melabur dalam saham ialah cara terbaik untuk menceburkan diri anda ke dalam pelaburan. Sebagai pelabur saham, anda mempunyai tuntutan berkadar ke atas aset syarikat atau syarikat. Jika anda memiliki saham dalam syarikat, anda akan mendapat manfaat daripada apa yang dimiliki dan menjana keuntungan.

Ia mungkin kelihatan menggembirakan, tetapi premisnya mudah: anda membeli saham daripada syarikat. Anda boleh bermula dengan belanjawan terhad dan tunggu ia berkembang apabila syarikat membuat dagangan yang baik. Terdapat faktor risiko dalam idea kesibukan sampingan ini, tetapi jika anda menyasarkan saham daripada syarikat yang secara konsisten menunjukkan prestasi yang baik, maka itu mungkin mengurangkan kerugian. Jika anda mempunyai lebih banyak sumber, anda juga boleh melabur dalam saham yang lebih besar atau lebih banyak syarikat untuk menghasilkan pulangan yang lebih tinggi dalam tempoh yang lebih singkat. Melabur dalam saham membantu anda beralih kepada pelaburan hartanah, yang mungkin mempunyai kepentingan yang lebih tinggi.

Senaraikan Rumah Atau Bilik Anda Untuk Disewa | Idea Hiruk Sampingan

Sama seperti menyewa kereta anda, anda juga boleh menyenaraikan rumah atau bilik anda untuk disewa. Ini adalah usaha yang sangat menguntungkan jika anda mempunyai rumah dan lot yang terletak di lokasi pusat. Air BNB dan pengaturan serupa telah menikmati keutamaan berbanding tempahan hotel yang mahal untuk beberapa waktu sekarang.

Anda boleh memilih pengaturan yang berbeza; anda boleh sama ada menawarkan kadar sewa harian atau sewa bulanan, bergantung pada ketersediaan hartanah. Jika anda mempunyai bilik ganti, anda juga boleh menyenaraikannya untuk penyewaan jangka pendek.

Anda boleh menyenaraikan sewaan anda di komuniti atau tapak dalam talian seperti Airbnb dan Booking.com. Apa yang anda perlu lakukan ialah berusaha untuk menyediakan ruang sewa anda, menyediakannya dengan keperluan penting seperti ruang tidur, tandas dan tempat mandi serta ruang makan.

Jika anda tidak mempunyai hartanah untuk disewakan, anda boleh mula melihat mana-mana pilihan rumah dan lot kami di Camella. Anda akan mendapat lebih daripada nilai wang anda dalam perkembangan kami. Titik harga kami adalah praktikal dan lokasi kami sentiasa strategik. Bagi sesiapa yang ingin memulakan usaha sampingan dalam penyewaan hartanah, Camella ialah titik permulaan yang terbaik.

Camella telah mencipta rumah bertaraf dunia dan perkampungan menegak untuk warga Filipina selama lebih empat dekad. Kami memastikan setiap peso yang anda belanjakan menghasilkan pulangan pelaburan yang sihat, walaupun bagi mereka yang ingin menjana wang tambahan daripada pelaburan mereka.

Read Previous

NSC, MOM memeterai MoU dengan Universiti Sains Sukan Nippon

Read Next

Adakah blog masih relevan selepas AI

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.