The Malaysia Post

Tze Yong Malaysia, June Wei Belayar Ke Pusingan Seterusnya

Thailand Masters yang diadakan di Stadium Nimibutr

Perseorangan lelaki negara Ng Tze Yong melakar kemenangan pusingan pembukaan dalam Thailand Masters 2023 yang berlangsung di Stadium Nimibutr di Bangkok hari ini.

Ng yang berusia 22 tahun mengambil masa 40 minit untuk mengalahkan pemain Brazil Ygor Coelho 21-19, 21-10. Dia kini akan menentang Heo Kwang Hee dari Korea Selatan esok.

Pemain badminton bebas Cheam June Wei melangkah ke Pusingan 16 selepas menjaringkan kemenangan mengagumkan 21-18, 21-17 ke atas pemain Thailand, Kantaphon Wangcharoen. Dia akan menentang Angus Ng Ka Long dari Hong Kong esok.

Bagaimanapun, seorang lagi pemain bebas, Soong Joo Ven gagal melepasi pusingan pertama, tewas 16-21, 25-23, 20-22 kepada pemain Hong Kong, Chan Yin Chak.

Sementara itu, beregu campuran Goh Soon Huat-Shevon Lai Jemie dan Chan Peng Soon-Cheah Yee See memulakan kempen masing-masing dengan kemenangan.

Pemain nombor tujuh dunia Soon Huat-Shevon mengambil masa 20 minit untuk menewaskan pasangan nombor 62 dunia Israel, Misha Zilberman-Svetlana Zilberman 21-9,21-14. Mereka kini akan berdepan sama ada gandingan Jepun Hiroki Midorikawa-Natsu Saito atau pemain China Cheng Xing-Chen Fang Hui.

Baca Lagi | Finland, Sweden Komited untuk Gabungan Nato Bersama, Kata Perdana Menteri

Baca Lagi | Vlogger Makanan Cina Ditampar Denda RM78,000 Kerana Makan, Memasak Jerung

Amri Syahnawi-Winny Oktavina Kandow

Peng Soon-Yee See, ranking ke-34 dunia, menewaskan gandingan Taiwan, Chang Ko Chi-Lee Cheh Chin 18-21, 21-19, 21-15. Mereka akan berdepan pasangan Indonesia Amri Syahnawi-Winny Oktavina Kandow esok.

Sementara itu, pasangan beregu lelaki Low Hang Yee-Ng Eng Cheong melangkah ke pusingan kedua selepas menewaskan pasangan Indonesia Sabar Karyaman Gutama-Moh Reza Pahlevi Isfahani 27-25,21-16. Mereka akan menentang pemain Indonesia Muhammad Shobihul Fikri-Bagas Maulana.

Dalam perseorangan wanita, S. Kisona, yang meninggalkan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) bulan lalu, tunduk kepada pemain Thailand Pornpicha Choeikeewong 19-21, 21-15,12-21.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Vlogger Makanan Cina Ditampar Denda RM78,000 Kerana Makan, Memasak Jerung

Read Next

Bagaimana Penstriman telah Menyebabkan Pergeseran dalam Industri Filem

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.