The Malaysia Post

Tragedi Di Jambatan Crimean Rusia: Dua Maut dan Seorang Cedera

Jambatan Crimea mengalami tragedi memilukan apabila dua individu dinyatakan terbunuh manakala seorang lagi mengalami kecederaan dalam kejadian kecemasan yang berlaku baru-baru ini. Berdasarkan laporan media, sepasang suami isteri menjadi mangsa dalam kejadian tragis ini, manakala anak perempuan mereka mengalami kecederaan serius. Kejadian tersebut telah disahkan oleh Gabenor Belgorod, Vyacheslav Gladkov, pada hari Isnin.

Pemerhatian Gabenor Krasnodar dan Bantuan Darurat

Gabenor Krasnodar, Veniamin Kondratyev, memberitahu bahawa ibu pejabat operasi telah dibuka di daerah Temryuk Krasnodar untuk memberikan koordinasi dan bantuan kepada orang ramai yang terperangkap dalam kesesakan lalu lintas berhampiran jambatan tersebut.

Baca lagi | Peluru berpandu membunuh 14 berhampiran Odesa selepas Ukraine menawan semula Pulau Ular

Kenyataan Ketua Crimea dan Kerosakan Jalan di Crimea

Ketua Crimea, Sergey Aksenov, dalam kenyataannya pada Isnin, menyatakan bahawa lalu lintas di Jambatan Crimea terpaksa dihentikan akibat “kejadian kecemasan” yang berlaku.

Walau bagaimanapun, beliau tidak mendedahkan punca sebenar kejadian tersebut. Kementerian Pengangkutan Rusia kemudian mengesahkan bahawa permukaan jalan di sebelah Crimea mengalami kerosakan.

Agensi Berita TASS melaporkan bahawa kementerian sedang menjalankan penyiasatan bagi memeriksa keadaan jambatan tersebut.

Tindakan Penyiasatan dan Siasatan Lanjut

Selain itu, satu pasukan penyiasat khas dari Jawatankuasa Penyiasatan Rusia juga telah tiba di tempat kejadian untuk menjalankan siasatan lanjut terhadap kejadian tragis ini.

Keprihatinan Masyarakat dan Harapan akan Kepastian

Keseluruhan insiden ini menyisakan tanda tanya dan kebimbangan di kalangan masyarakat Crimea. Menurut laporan awal, punca sebenar kejadian tersebut masih belum diketahui.

Warga tempatan dan pihak berkuasa sedang menanti maklumat lanjut daripada pihak berkuasa bagi mendapatkan kejelasan mengenai tragedi ini.

Baca lagi | Uganda Luluskan Undang-undang Anti-LGBTQ Paling Keras Di Dunia

Permintaan Keadilan dan Pencegahan Masa Depan

Kesimpulannya, tragedi yang melibatkan dua kematian dan seorang tercedera dalam kejadian kecemasan di Jambatan Crimean telah menggemparkan penduduk setempat. Sementara penyiasatan masih berlangsung untuk mengetahui punca sebenar kejadian tersebut, masyarakat Crimea berharap agar kejelasan segera diperoleh untuk mengelakkan berulangnya insiden serupa di masa depan.

Read Previous

Bersedia untuk Ekstravaganza Bola Sepak: 6 Fakta Piala Dunia Wanita FIFA 2023!

Read Next

‘Gila’ Kalau Banding Kes Sanusi Dengan Penderitaan Anwar – Rafizi Ramli

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.