The Malaysia Post

Tok Mat: BN Johor perlu memperoleh 20 daripada 26 kerusi persekutuan untuk PRU15

Gabungan Barisan Nasional (BN) meletakkan sasaran untuk Johor memperoleh 20 kerusi parlimen daripada 26 yang akan dipertandingkan pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15) akan datang, kata Datuk Seri Mohamad Hasan.

Timbalan pengerusi BN itu berkata sasaran itu mesti dipenuhi oleh parti Johor untuk menjadi penyumbang utama kerusi parlimen untuk menubuhkan kerajaan persekutuan yang kuat.

“Kali ini keutamaan BN adalah untuk menang dan kami telah meletakkan sasaran tinggi untuk Johor bertemu.

“Ini adalah tugas besar dan saya mahu Johor memperoleh sekurang-kurangnya 20 kerusi parlimen sebagai penyumbang utama dalam usaha kita untuk menubuhkan kerajaan persekutuan,” kata Mohamad pada sidang media sebelum mempengerusikan mesyuarat jawatankuasa penyelaras BN Johor di badan perhubungan Umno Johor. pejabat di sini.

Present at the meeting was Umno vice-president Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, the party’s secretary-general Datuk Seri Ahmad Maslan and Johor BN chief Datuk Seri Hasni Mohammad, who is also the Johor Umno chief.

Mohamad, yang juga timbalan presiden Umno dan pengarah pemilihan parti, menjelaskan lawatannya ke Johor semalam adalah untuk melihat persiapan BN Johor menghadapi pilihan raya umum akan datang, yang boleh diadakan pada bila-bila masa.

Beliau berkata persiapan BN bagi menghadapi PRU15 perlu dilakukan dengan teliti dan terperinci bagi memastikan gabungan itu kembali mendahului yang selesa serta kemenangan.

“Semasa pilihan raya negeri Johor [Mac], seluruh kepimpinan BN datang membantu, tetapi untuk PRU15 akan datang, negeri ini perlu menguruskan sendiri kempen pilihan raya.

“Sebab itu tahap persiapan kita perlu terperinci. Bagi kita, Johor perlu lebih kuat kerana tidak akan ada sekutu dari seluruh negara yang datang membantu mereka,” katanya sambil menjelaskan negeri lain akan sama sibuk dalam menghadapi kempen dalam tempoh PRU15.

Mohamad berkata Johor adalah negeri kesembilan yang mengadakan mesyuarat penyelarasan BN serta persediaan menghadapi PRU15.

“Sebelum ini BN telah selesai mengadakan mesyuarat sama di lapan negeri iaitu bermula dari Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Negeri Sembilan, Wilayah Persekutuan, Selangor, Kelantan dan Terengganu.

“Hari ini dan esok kami di Johor, Ahad kami di Melaka. Untuk minggu-minggu berikutnya, kami di Perak (22 dan 23 Ogos) dan Pahang (29 dan 30 Ogos).

“Selepas itu BN akan ke Sabah di mana kita akan mengadakan mesyuarat yang sama di empat zon di sana kerana ia adalah negeri yang besar,” katanya.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Pendidikan, Kementerian Dalam Negeri melancarkan saluran untuk pelajar dan ibu bapa melaporkan buli di sekolah

Read Next

Memetik ketidaksediaan, Hisyam Teh kini berkata beliau tidak akan dapat menyertai rayuan terakhir Najib SRC International

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.