The Malaysia Post

Tesco bekerjasama dengan Foodpanda untuk menyampaikan produk dan bahan makanan

Tesco-Foodpanda-Partners

Tesco Stores (M) Sdn Bhd bekerjasama dengan pembekal perkhidmatan Foodpanda Malaysia untuk menghasilkan produk dan bahan makanan segar.

Melalui perkongsian ini, pelanggan dapat memesan hingga 3,000 barang dari kedai Tesco dan mengirimkannya kepada mereka dalam 40 minit.

Dalam satu kenyataan, Tesco Malaysia mengatakan langkah itu diharapkan dapat memperkukuhkan lagi kehadirannya dalam talian iaitu melalui platform membeli-belah rumah runcit sendiri, Tesco Online.

“Tidak ada yang berusaha lebih keras untuk pelanggan daripada kami, di Tesco. Selama bertahun-tahun kami berusaha untuk membawa akses kepada pelanggan melalui rangkaian 62 kedai kami di seluruh negara, serta nilai dan variasi melalui rangkaian barang Tesco Own Brand kami yang pada umumnya lebih murah daripada jenama nasional, ”kata pengarah produk Kenneth Chuah.

“Dengan pandemi Covid-19, pelanggan mulai mengubah cara mereka berbelanja. Ramai yang mencari pilihan di mana mereka merasa selamat untuk membeli barang keperluan mereka. Kerjasama dengan Foodpanda ini bukan hanya akan memudahkan pelanggan setia Tesco, tetapi juga membantu menangani mereka yang prihatin dengan meninggalkan keselamatan dan keselesaan rumah mereka untuk menjalankan runcit, ”tambahnya.

Pengarah Urusan Foodpanda Malaysia Sayantan Das berkata, perdagangan cepat (atau q-commerce) adalah e-dagang generasi seterusnya di mana ia menyediakan penghantaran yang sangat cepat, dengan masa penghantaran secepat 40 minit pesanan dari kedai gabungan.

“Kami sekarang telah memasuki era perdagangan cepat, seiring dengan perubahan paralel dalam gaya hidup dan pilihan pengguna di seluruh dunia. Kepantasan dan kemudahan menjadi lebih penting daripada sebelumnya, ”katanya.

Dia menambah bahawa perkongsian dengan Tesco membolehkan mereka mengembangkan perkhidmatan mereka bersama-sama untuk pelanggannya dan menawarkan kemudahan untuk keperluan mereka yang berubah.

“Terutama kerana orang-orang didorong untuk tinggal di rumah, kami sangat gembira dapat bekerjasama dengan rakan kongsi seperti Tesco untuk dapat memberikan pelanggan kemudahan pesanan dengan cepat dan mudah di seluruh Malaysia.”

Baca Lagi | Anisa Hassan membuat aplikasi Joompa membantu umat Islam mencari cinta secara online

Pelanggan di Lembah Klang dapat menggunakan platform Foodpanda untuk membuat pesanan dari Tesco Paradigm Mall, Kepong, Extra Cheras, Extra Puchong, Bandar Puteri Bangi, Kajang, Bukit Puchong, Shah Alam, Wangsa Walk, Setia Alam dan Selayang.

Bagi pelanggan dari Melaka, pelanggan akan dapat membuat pesanan melalui Foodpanda dari Tesco Peringgit Melaka dan Melaka Cheng; Negri Sembilan (Tesco Extra Seremban Jaya), Perak (Tesco Ipoh dan Stesen 18); Pulau Pinang (Tesco Penang dan Bukit Mertajam) dan Johor (Tesco Extra Tebrau City). Untuk kawasan lain di Malaysia, Tesco bertujuan untuk mengembangkan perkhidmatannya pada akhir tahun.

Read Previous

China enggan mengakui kemenangan Biden

Read Next

Penyanyi K-pop Hyeme dituduh memanipulasi peminat cinta sehingga memberinya RM184,000

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here