The Malaysia Post

Tanda-tanda Akhir Zaman

Gempa Bumi, Kebuluran, Wabak dan Peperangan

Ia berkata dalam Matius 24:6-8: “ Dan kamu akan mendengar peperangan dan khabar angin tentang peperangan; berhati-hatilah supaya kamu jangan tertipu: kerana ia mesti terjadi, tetapi kesudahannya belum lagi. Kerana bangsa akan bangkit melawan bangsa, dan kerajaan melawan kerajaan; dan akan ada kelaparan dan gempa bumi di tempat yang berbeza. Tetapi semua perkara ini adalah permulaan kemiskinan.”

Peperangan kerap berlaku sejak beberapa tahun kebelakangan ini, seperti kejatuhan rejim Taliban di Afghanistan, konflik antara India dan Pakistan, pencerobohan Amerika Syarikat ke atas Iraq, dan perang berterusan antara Israel dan Palestin. Wabah, kebakaran, banjir, dan gempa bumi juga akan disaksikan di mana-mana. Nota khusus ialah “coronavirus novel,” yang tercetus di Wuhan, China pada 2019 dan sejak itu merebak ke seluruh dunia.

Terdapat juga kebakaran hutan yang serius di Australia pada September 2019, manakala kawanan belalang yang teruk berlaku di Afrika Timur di seberang planet ini, terdapat banyak negara kini menghadapi kebuluran. Pada Januari 2020, Indonesia mengalami banjir, dan Newfoundland di Kanada dilanda ribut salji sekali dalam satu abad. Gempa bumi telah berlaku di Elazig di Turki, selatan Cuba di Caribbean, dan tempat lain. Daripada tanda-tanda ini, dapat dilihat bahawa nubuatan ini telah digenapi.

Kemunculan Perkara Luar Biasa di Langit

Ia berkata dalam Wahyu 6:12, “Dan aku melihat, ketika ia membuka meterai yang keenam, terjadilah gempa bumi yang hebat; dan matahari menjadi hitam seperti rambut hitam kasar, dan seluruh bulan menjadi seperti darah. ” Ia berkata dalam Yoel 2:30-31, “ Dan Aku akan mengadakan keajaiban di langit dan di bumi, darah, dan api, dan tiang-tiang asap. Matahari akan menjadi kegelapan, dan darah bulan, sebelum datang hari Yehuwa yang besar dan dahsyat itu.”

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, terdapat banyak kejadian apabila bulan telah bertukar menjadi merah darah. Sebagai contoh, dalam tempoh dua tahun 2014 dan 2015, satu siri empat “bulan darah” berlaku, dan pada 31 Januari 2018, terdapat “bulan darah super biru”, yang muncul hanya sekali dalam setiap 150 tahun. Kemudian, “bulan serigala darah super” muncul pada Januari 2019.

Fenomena matahari menjadi hitam yang diramalkan juga muncul, dan, sememangnya, banyak gerhana matahari, seperti gerhana di Singapura pada 26 Disember 2019 dan di Chile pada 2 Julai tahun yang sama. Penggenapan nubuatan ini terbukti dalam keajaiban ini.

Baca Lagi | Pembuat Kasut Vietnam untuk Nike, Adidas Potong 6,000 Pekerjaan

Baca Lagi | Korea Utara mungkin Membakar ICBM pada Sudut Biasa, Menjalankan Ujian Nuklear

Keputusasaan Gereja-Gereja dan Penyejukan Cinta Orang-orang Beriman

Dikatakan dalam Matius 24:12, “Dan karena banyaknya kejahatan, kasih banyak orang akan menjadi dingin.” Dalam semua agama di seluruh dunia, kesuraman merebak. Khotbah pendeta dan penatua telah menjadi membosankan dan biasa, dan telah gagal membekalkan orang percaya.

Dalam perjuangan mereka untuk status, beberapa pastor membentuk kumpulan dan mewujudkan puak di gereja, dan beberapa tersandung untuk menjalankan perniagaan dengan membina kilang untuk memimpin orang percaya di jalan yang tidak berkaitan dengan agama; Sementara itu, di kalangan orang yang beriman, terdapat kelemahan umum keyakinan dan keengganan untuk berpisah dari dunia, dan mereka hidup dalam kerumitan yang meletihkan.

Sesetengah gereja kelihatan sesak dan meriah dari luar, tetapi ramai yang pergi ke gereja semata-mata untuk mengembangkan rangkaian dan menjual produk, gereja digunakan sebagai tempat perdagangan. Apakah perbezaan antara gereja hari ini dan bait suci sehingga akhir Zaman Hukum Taurat? Dalam hal-hal ini, penggenapan lengkap nubuatan tentang kedatangan kembali Tuhan ini jelas.

Kemunculan Kristus Palsu

Dikatakan dalam Matius 24:4-5, ” Yesus menjawab dan berkata kepada mereka, “Berjaga-jagalah supaya jangan ada orang yang menyesatkan kamu. Sebab banyak orang akan datang dalam nama-Ku dan berkata: Akulah Kristus, dan akan menyesatkan banyak orang. ” Daripada nubuatan Tuhan, kita dapat melihat bahawa apabila Tuhan kembali, Kristus palsu akan muncul dan menipu orang. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Kristus palsu telah muncul dan menipu orang di negara seperti China, Korea Selatan, dan Jepun.

Kristus palsu ini tidak memiliki roh Kristus, dan mereka juga tidak dapat menyatakan kebenaran, tetapi mereka mengaku sebagai Kristus. Selain itu, penggenapan nubuatan ini jelas.

Pemulihan Israel

Dikatakan dalam Matius 24:32-33, “Pelajarilah perumpamaan tentang pohon ara: apabila cabangnya masih muda dan daunnya mulai bertunas, kamu tahu bahwa musim panas sudah dekat: Demikian juga kamu, apabila kamu melihat semuanya ini, kamu akan tahu bahawa Dia dekat, bahkan di pintu gerbang.”

Ramai yang percaya kepada Tuhan tahu bahawa pembaharuan dahan dan daun pokok ara merujuk kepada pemulihan Israel. Apabila Israel dipulihkan, hari Tuhan sudah dekat, dan Israel dipulihkan pada 14 Mei 1948. Jelas sekali, nubuatan kedatangan Tuhan ini telah digenapi sepenuhnya.

Penyebaran Injil ke Akhir Dunia

Tercatat dalam Matius 24:14: “ Dan Injil Kerajaan ini akan diberitakan di seluruh dunia menjadi kesaksian kepada semua bangsa; dan kemudian kesudahan akan datang. ” Dalam Markus 16:15, Tuhan Yesus berkata kepada murid-murid-Nya selepas kebangkitan-Nya, “ Pergilah ke seluruh dunia, beritakanlah Injil kepada semua manusia. ” Selepas kebangkitan dan kenaikan Yesus ke syurga, Roh Kudus mula memimpin mereka yang mengikut Tuhan Yesus untuk bersaksi tentang Tuhan Yesus.

Hari ini, orang Kristian telah tersebar di seluruh dunia dan banyak negara demokrasi telah menerima Kristian sebagai agama negara mereka. Malah di China, di mana parti pemerintahnya adalah seorang ateis, berjuta-juta orang telah menerima Injil Tuhan Yesus, jadi dapat dilihat bahawa Injil penebusan manusia melalui Tuhan Yesus telah tersebar ke seluruh dunia. Di sini, mudah untuk melihat bahawa nubuatan tentang kedatangan kembali Tuhan telah digenapi.

Read Previous

Korea Utara mungkin Membakar ICBM pada Sudut Biasa, Menjalankan Ujian Nuklear

Read Next

10 Kesilapan Memblog yang Perlu Dielakkan pada 2023

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.