The Malaysia Post

Siti Nurhaliza Berjaya Pukau David Foster di Konsert Hitman David Foster & Friends Asia Tour 2023

Pada Ogos 8, 2023, Konsert Hitman David Foster & Friends Asia Tour 2023 berlangsung di Mega Star Arena, Sungei Wang Plaza, dengan kehadiran penyanyi terkenal Datuk Seri Siti Nurhaliza. David Foster, maestro muzik ternama berusia 73 tahun, mengakui terpesona dengan kemerduan suara Siti ketika menyampaikan lagu The Power Of Love yang dikenali melalui nyanyian Celine Dion.

Suara Indah Siti Nurhaliza Mencuri Perhatian

Kemerduan dan kelunakan suara Siti Nurhaliza semasa persembahannya dalam konsert ini telah mencuri perhatian David Foster. Beliau bermain piano sebagai pengiring ketika Siti mendendangkan lagu tersebut. Kehadiran Siti dalam Konsert Hitman David Foster & Friends Asia Tour 2023 mampu memikat hati komposer legendaris yang memiliki 16 trofi Anugerah Grammy. Penonton turut memberikan tepukan gemuruh sebagai tanda penghargaan terhadap persembahan memukau Siti.

Baca lagi | 5 Wanita Paling Berpengaruh di Malaysia

Kolaborasi Eksklusif Siti dan Foster

Foster yang terkenal dengan karya-karya hebatnya, seperti lagu-lagu hit yang telah menjadi kegemaran ramai, turut memuji kehebatan vokal Siti Nurhaliza. Beliau mengiringi persembahan Siti dengan permainan piano yang cemerlang. Sebagai tambahan kepada lagu The Power Of Love, David Foster spontan meminta Siti untuk menyanyikan lagu All By Myself yang juga popular melalui penyanyi lain, Celine Dion.

Konsert Berkonsep Hiburan Sambil Beramal

Konsert ini bukan sahaja menjadi platform untuk persembahan vokal yang memukau, malah turut mengandungi elemen amal. Dianjurkan oleh Yayasan Prihatin Selangor (PRIHATIN) dengan kerjasama B De Paris Beauty Project Ent., konsert ini bertujuan untuk mengutip dana bagi membantu golongan yang kurang berkemampuan. Selain Siti Nurhaliza, konsert ini turut menyaksikan penyanyi-penyanyi popular seperti Peabo Bryson, Michael Bolton, Katharine McPhee, dan Loren Allred.

Kesimpulan

Prestasi memukau Siti Nurhaliza dalam Konsert Hitman David Foster & Friends Asia Tour 2023 telah membuktikan daya tarikan suara beliau yang tidak lekang oleh masa. Kolaborasi Siti dengan David Foster dan penyanyi-penyanyi lain dalam konsert ini telah menghadirkan pengalaman hiburan yang bermakna sambil memberi sumbangan kepada mereka yang memerlukan. Kehadiran Siti dalam acara ini sememangnya menyaksikan kemerduan suara seorang penyanyi tersohor yang terus memikat hati ramai.

Read Previous

Misteri Kemunculan Cincin Asap Hitam di Langit Sentosa

Read Next

Menantu Muhyiddin Terlibat dalam Skandal Penyelewengan Biometrik Pekerja Asing – SPRM

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.