The Malaysia Post

Saudara mara berkata wanita Singapura yang dituduh membunuh bapanya ‘dilayan seperti puteri’ oleh ibu bapa

Saudara-mara lelaki berusia 67 tahun yang didakwa dibunuh oleh anak perempuannya di flat Rivervale Drive mereka meluahkan rasa terkejut dan marah mereka dengan kejadian itu, mengatakan bahawa mangsa dan arwah isterinya telah melayan anak perempuan mereka seperti seorang puteri sepanjang hayatnya.
Saudara-mara lelaki berusia 67 tahun yang didakwa dibunuh oleh anak perempuannya di flat Rivervale Drive mereka meluahkan rasa terkejut dan marah mereka dengan kejadian itu, mengatakan bahawa mangsa dan arwah isterinya telah melayan anak perempuan mereka seperti seorang puteri sepanjang hayatnya.

Saudara-mara Lelaki berusia 67 tahun yang Didakwa Dibunuh Anak Perempuannya

Saudara-mara seorang lelaki berusia 67 tahun yang didakwa dibunuh oleh anak perempuannya di flat Rivervale Drive pada hari Jumaat (4 Nov) melahirkan rasa terkejut dan marah mereka terhadap kejadian itu, mengatakan bahawa mangsa dan arwah isterinya telah memperlakukan anak perempuan mereka seperti seorang puteri sepanjang hidupnya.

Tetapi menyatakan bahawa hubungan antara bapa dan anak perempuan mula teruk sejak kematian ibu tertuduh dua bulan lalu.

Anak saudara mangsa, yang hanya mahu dikenali sebagai Encik Lee, 33, memberitahu HARI INI pada hari Jumaat bahawa pasangan itu sejak kebelakangan ini berebut wang yang ditinggalkan oleh isteri lelaki itu, pemilikan rumah Rivervale Drive dan kerja-kerja rumah.

“Pakcik saya akan memberitahu ibu saya tentang betapa bimbangnya anak perempuannya tidak tahu melakukan perkara di rumah, seperti menggunakan mesin basuh atau memasak untuk dirinya sendiri, dan setiap kali dia cuba mengajarnya, dia tidak tahu. saya mahu mendengar,” kata Encik Lee, yang bekerja dalam teknologi maklumat.

Kenyataan Media

Dalam satu kenyataan media pada hari Jumaat, polis berkata bahawa seorang wanita berusia 31 tahun telah ditahan kerana disyaki terlibat dalam pembunuhan lelaki berusia 67 tahun itu.

Polis berkata pihaknya menerima panggilan meminta bantuan di sebuah unit kediaman di sepanjang Rivervale Drive kira-kira jam 5.30 pagi.

“Sebaik tiba, pegawai menemui seorang lelaki berusia 67 tahun terbaring tidak bergerak dengan beberapa kesan luka di dalam unit. Dia kemudiannya disahkan meninggal dunia oleh paramedik di tempat kejadian.

Polis berkata bahawa wanita itu akan didakwa di mahkamah pada hari Sabtu dan siasatan sedang dijalankan. Kesalahan membunuh membawa hukuman mati.

‘Dilayan seperti puteri’

Police Cordon telah pun Disiapkan

Ketika HARI INI tiba di flat 15 tingkat blok perumahan awam itu pada hari Jumaat, kepungan polis telah pun dipasang.

Di geladak kosong, saudara-mara lelaki itu telah berkumpul tetapi mereka bersurai selepas bercakap dengan ahli media.

Adik ipar lelaki itu, Encik Ng Swee Meng, 73, yang bergegas turun selepas dia menerima panggilan daripada isterinya mengenai kejadian itu, memberitahu HARI INI bahawa mangsa adalah seorang tukang daging yang bersara selepas dia mengalami strok mini beberapa kali. tahun lalu.

“Selepas strok, dia mengalami lumpuh… dia tidak begitu kuat lagi jadi dia berhenti bekerja,” kata Encik Ng, seorang pesara tukang masak.

Encik Lee berkata ini adalah sebab utama mangsa mahu mengajar anak perempuannya melakukan kerja-kerja rumah, supaya dia boleh hidup berdikari jika kesihatannya sendiri semakin teruk.

Encik Lee berkata sebelum kematian isteri lelaki itu, pasangan itu sangat rapat dengan anak perempuan mereka dan menyayanginya.

Beliau berkata, tertuduh telah menjadi anak angkat pasangan itu ketika masih bayi kerana pasangan itu tidak boleh hamil.

“Tetapi mereka tidak melayannya seperti anak angkat. Mereka sangat menyayanginya, kadang-kadang terlalu banyak. Dia dilayan seperti seorang puteri…Mereka akan menyediakan makanan untuknya dan melakukan segala-galanya untuknya.”

“Sebab itu saya terkejut, tetapi saya juga marah. Mereka membesarkannya dengan baik selama bertahun-tahun, bagaimana dia boleh melakukan ini?” kata Encik Lee.

Encik Lee juga menyifatkan tertuduh sebagai seorang pertapa yang tidak suka berkongsi banyak tentang kehidupan peribadinya.

“Apa yang saya tahu tentang dia adalah dia akan bertukar kerja seperti dia akan menukar pakaian. Dia tidak suka jika penyelianya memberinya lebih banyak kerja. Jika dia tidak mahu melakukan sesuatu, dia tidak akan melakukannya,” katanya.

“Malah semasa Tahun Baru Cina, dia bersembunyi di dalam biliknya sepanjang masa (kami berada di flat mereka).”

Jiran HARI INI bercakap dengan mengatakan keluarga itu adalah orang yang pendiam.

Cik Lalitha Sivalingam, yang tinggal betul-betul di sebelah pasangan itu, berkata dia tidak mendengar apa-apa sepanjang malam sehingga dia dikejutkan oleh ibunya pada pukul 7.20 pagi melihat sekumpulan tujuh pegawai polis di koridor biasa.

Tambahnya, mereka melihat dua anggota polis mengiringi seorang wanita keluar dari flat itu kira-kira jam 7.45 pagi.

Pengurus akaun logistik berusia 45 tahun itu berkata bahawa dia telah berjiran dengan keluarga selama kira-kira 25 tahun, tetapi mereka tidak kerap bercakap.

Baca Lagi | Hadi akhirnya menjelaskan alasan PAS memilih Perikatan, kata Umno terlalu kemaruk kuasa

Baca Lagi | Bekas isteri penjaga MB Perlis tuntut lebih RM15 juta hadiah saguhati, tuntut nafkah

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Bekas isteri penjaga MB Perlis tuntut lebih RM15 juta hadiah saguhati, tuntut nafkah

Read Next

5 Tempat Sakura Terbaik di Singapura

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.