The Malaysia Post

PM minta rakyat Malaysia Doakan Misi Menyelamat Mangsa Tanah Runtuh Batang Kali

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menggesa rakyat Malaysia mendoakan kejayaan misi mencari dan menyelamat 51 mangsa yang hilang akibat tanah runtuh di Batang Kali, Genting Highlands.

Dalam satu kenyataan hari ini, Anwar berkata beliau telah diberi taklimat mengenai misi itu oleh Menteri Pembangunan Kerajaan Tempatan Nga Kor Ming, Sumber Asli, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim Nik Nazmi Nik Ahmad dan Menteri Besar Selangor Datuk Seri Amirudin Shari.

“Saya telah mengarahkan agar misi mencari dan menyelamat dijalankan dengan teliti dan sistematik oleh semua jabatan kerajaan.

“Saya juga dimaklumkan menteri terbabit akan turun ke lokasi pagi ini.

Baca Lagi | Pelakon Henry Cavill Sahkan Dia Tidak Akan Kembali sebagai Superman

Baca Lagi | Penyanyi Terkenal Malaysia Yasin Sulaiman Menghadapi Kematian

Agensi Pengurusan Bencana Negara

“Bagaimanapun, saya menasihatkan mereka supaya tidak mengganggu kerja mencari dan menyelamat,” katanya sambil menambah bahawa dia sendiri akan melawat tapak itu malam ini.

Awal hari ini, Agensi Pengurusan Bencana Negara bahawa tanah runtuh berlaku di tapak perkhemahan Ladang Organik Bapa di Batang Kali, di jalan alternatif ke Genting Highlands dekat Gohtong Jaya, yang menyebabkan kematian sekurang-kurangnya lapan orang setakat ini, dengan 51 dilaporkan sebagai masih hilang.

Read Previous

Penyanyi Terkenal Malaysia Yasin Sulaiman Menghadapi Kematian

Read Next

Surat Tawaran Haji, Rayuan dan Kriteria Kesihatan Akan Diumumkan Kemudian

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.