The Malaysia Post

Pihak Ketiga Punca Permohonan Cerai Diana?

SHAH ALAM – Farid Kamil Zahari, seorang pelakon popular, telah mendakwa bahawa terdapat orang ketiga dalam hidup isterinya, Diana Danielle, yang mendorong isterinya itu menuntut perceraian daripadanya. Farid mendakwa bahawa dia telah menyedari kehadiran orang ketiga itu sejak tahun lepas, tetapi hanya baru-baru ini kesahihannya terbukti.

Walaupun sedia maklum akan penglibatan orang ketiga dalam hidup isterinya, Farid masih lagi tetap dengan pendiriannya untuk mempertahankan rumah tangga mereka. Farid mengatakan bahawa dia ingin menegakkan undang-undang Islam dan hak sebagai suami yang rumah tangganya diganggu oleh orang ketiga.

Baca lagi | Pembentukan Kerajaan Perpaduan Baharu di Melaka

Saling menunding jari

“Itu semua fitnah. Masalah yang timbul adalah kesalahan dia 100 peratus”

Diana Danielle, bagaimanapun, menolak dakwaan suaminya dan mendakwa bahawa masalah yang timbul dalam rumah tangganya dengan Farid adalah berpunca daripada suaminya sendiri. Diana menafikan bahawa dia berlaku curang dan menegaskan bahawa masalah yang timbul adalah kesalahan Farid 100 peratus.

Diana juga mengkritik tindakan suaminya yang tidak membenarkan dia berjumpa dengan kedua-dua anak mereka selama 23 hari dan tidak memberikan peluang untuk bercakap di telefon. Diana mengatakan bahawa semua tindakan Farid adalah tidak adil terhadap anak-anak mereka.

Farid enggan ceraikan Diana

Kedua-dua pihak akan berdepan di Mahkamah Rendah Syariah Petaling, Subang Bestari, untuk menyelesaikan isu perceraian mereka. Diana mengatakan bahawa dia sedang berusaha untuk menyelesaikan masalah ini dengan cara yang baik-baik dan menyelesaikannya di mahkamah.

Baca lagi | MetMalaysia Keluarkan Amaran Ribut Petir di Kedah

Kes ini akan dibicarakan di mahkamah untuk menyelesaikan masalah perceraian mereka. Namun, keputusan akhir tentang isu ini masih belum dapat dipastikan.

Ramai pihak telah memberikan pandangan mereka mengenai isu ini. Ada yang menyokong keputusan Farid untuk mempertahankan rumah tangganya, manakala yang lain pula memberikan sokongan kepada Diana yang menafikan dakwaan suaminya dan mendakwa bahawa masalah ini adalah berpunca daripada Farid sendiri.

Read Previous

MetMalaysia Keluarkan Amaran Ribut Petir di Kedah

Read Next

Jack Ma Muncul Setelah ‘Hilang’ 2 Tahun

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.