The Malaysia Post

Penyanyi Terkenal Coco Lee Meninggal Dunia Kerana Bunuh Diri

Hari ini, keluarga itu mengumumkan bahawa penyanyi dan penulis lagu terkenal kelahiran Hong Kong, Coco Lee Man, telah meninggal dunia pada usia 48 tahun selepas mengambil langkah drastik mengakhiri hidupnya di rumah.

Bergelut dengan Kemurungan dan Membunuh Diri

Berita sedih itu diumumkan oleh adik beradik Lee di media sosial awal petang tadi. Mereka mendedahkan bahawa Lee telah bergelut dengan kemurungan dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan membunuh diri pada Ahad (2 Julai) di kediamannya.

Kelahiran dan Kerjaya Muzik Coco Lee

Penyanyi “A Love Before Time” itu dilahirkan di Hong Kong dan memulakan kerjaya muziknya pada tahun 1994, yang telah menghasilkan lebih daripada 15 album dan terjual berpuluh juta salinan. Single, “Do You Want My Love,” memuncak di nombor empat carta Billboard AS pada Disember 1999. Lee juga dikenali sebagai suara Fa Mulan dalam filem Disney, Mulan versi Cina.

Baca lagi | Pelakon Oscar Alan Arkin Meninggal Dunia pada Usia 89

Pengaruh Coco Lee dalam Industri Muzik

Tahun ini sepatutnya menjadi sambutan ulang tahun ke-30 kerjaya muzik CoCo. “CoCo diketahui telah bekerja keras untuk membuka dunia baharu untuk penyanyi Cina dalam persada muzik antarabangsa, dan dia cuba sedaya upaya untuk menyinar untuk orang Cina,” kata keluarganya. “Kami bangga dengannya!”

Kehilangan yang Dirasakan dalam Industri Muzik

Berita ini telah mengejutkan peminat muzik di seluruh dunia, dan kehilangan Coco Lee akan dikenang dalam industri muzik. Semoga keluarga dan orang tersayang mendapat kekuatan dan ketenangan dalam masa yang sukar ini.

Baca lagi | Bintang Siri Realiti Netflix “Bling Empire” Anna Shay Meninggal Dunia

Pesanan Terakhir dari Keluarga Lee: Merindui Coco Lee dan Pamer Kebaikan

“Kami memohon kepada setiap individu supaya kita semua tidak hanya merindukan insan yang bernama CoCo, tetapi turut melahirkan senyuman ceria dan ketulusan kepada sesama kita, serta menyebarkan segala kebaikan dan kasih sayang kepada semua orang di sekitar kita dengan penuh rasa semangat.”. “Mari kita bersama-sama mewujudkan keinginan CoCo agar setiap orang dapat merasakan cinta dan kebahagiaan yang ia pancarkan.” tulis adik-adik Lee di media sosial.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Bank Negara Malaysia Umum OPR Kekal 3.00%

Read Next

MUDA Kumpul Dana Untuk Kempen PRN Melalui Jualan Online

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.