The Malaysia Post

Pelakon Fattah Amin lulus dari UUM dalam Senarai Dekan (VIDEO)

Pelakon Fattah Amin berkelulusan Universiti Utara Malaysia dengan ijazah dalam Pengajian Pengurusan Industri Kreatif.

Pelakon Fattah Amin

Pelakon Fattah Amin telah menambah satu lagi bulu pada topinya dengan menamatkan pengajian dengan ijazah Sarjana Muda dari Universiti Utara Malaysia.

Mat Kilau Dianugerahkan Senarai Dekan untuk Kajian Pengurusan Industri Kreatif

Untuk menjadikannya lebih manis, bintang Mat Kilau itu dianugerahkan Senarai Dekan bagi Kajian Pengurusan Industri Kreatif, lapor New Straits Times.

Lelaki berusia 32 tahun itu berkata bukan mudah untuk menamatkan kursus yang ditawarkan universiti itu pada 2015 khas untuk penggiat industri kreatif.

“Ia adalah satu perjuangan yang agak sukar untuk menyesuaikan pelajaran dan kerjaya saya,” katanya kepada pemberita selepas menerima sijil itu dalam acara yang diadakan oleh Pusat Pengajian Pengurusan Industri Kreatif dan Seni Persembahan universiti itu pada petang Khamis.

Fattah Menyifatkan Keputusan Baiknya

Fattah menyifatkan keputusannya yang baik dengan peperiksaan semester terakhirnya di mana dia berjaya mendapat markah 4.0 untuk Purata Nilai Grednya.

Selain Fattah, rakan artis Pekin Ibrahim, Tomok, April Pilus dan Amir Masdi turut dianugerahkan Senarai Dekan daripada Kajian Pengurusan Industri Kreatif.

Fattah yang akan memulakan penggambaran filem Indonesia tidak lama lagi berkata, dia menantikan hari graduasi yang dijadualkan diadakan Mac depan.

Baca Lagi | Jangan hanya undi menentang sesuatu PRU15 ini, undilah sesuatu, kata Chin Tong dari DAP

Baca Lagi | Pemenang Nafkah Wanita: Mengapa Orang Berpenghasilan Tinggi Memberi Pampasan di Rumah

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Pemenang Nafkah Wanita: Mengapa Orang Berpenghasilan Tinggi Memberi Pampasan di Rumah

Read Next

Hitam dan putih: ‘Kuih’ untuk minum petang dengan krim kelapa wangi dan pulut hitam

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.