The Malaysia Post

Pearly-Thinaah Mara Pusingan Kedua Kejohanan Badminton Terbuka Korea

Pearly Tan dan M. Thinaah telah mencapai pusingan kedua Kejohanan Terbuka Korea dengan prestasi yang mengagumkan. Mereka memulakan kempen mereka dengan kemenangan dramatik 21-17, 15-21, 21-15 melawan pasangan Jepun, Rui Hirokami-Yuna Kato di Stadium Jinnam, Yeosu.

Menantikan Cabaran Seterusnya Melawan Pasangan Teratas dari China

Pasangan wanita Malaysia yang dijuluki Pearly-Thinaah kini bersiap untuk menghadapi cabaran seterusnya di Kejohanan Terbuka Korea. Mereka akan berentap dengan pasangan teratas dari China, Chen Qing Chen-Jia Yi Fan dalam pusingan kedua esok.

Pearly Tan Mengatasi Kecederaan dan Kembali Dengan Semangat Tinggi

Kejohanan ini menjadi penampilan pertama bagi pasangan ini selepas Pearly Tan mengalami kecederaan siku dalam Kejohanan Terbuka Singapura pada awal bulan lepas. Kini, mereka kembali dengan semangat dan tekad yang tinggi untuk mencapai kejayaan di Terbuka Korea.

Baca lagi | Malaysia Tempah Tempat Ke Final Badminton Terbuka Taiwan

K. Letshanaa Mencapai Pusingan Utama dalam Kategori Perseorangan Wanita

Sementara itu, dalam kategori perseorangan wanita, K. Letshanaa, juara kebangsaan, telah menunjukkan prestasi cemerlang dengan mencapai pusingan utama. Dalam pusingan kelayakan, Letshanaa mengalahkan Katsiaryna Zablotskaya dari Israel dengan skor meyakinkan 21-8, 21-13. Letshanaa akan berhadapan dengan Huang Ching Ping dari Taiwan dalam pusingan pertama Kejohanan Terbuka Korea.

Pasukan Lelaki Malaysia Tidak Berjaya di Pusingan Pertama

Namun, pasukan lelaki Malaysia tidak berjaya mencapai keputusan yang memuaskan dalam pusingan pertama Kejohanan Terbuka Korea. Tan Jia Jie mengalami kekalahan daripada Harshit Aggarwal dari India dengan skor 21-15, 21-17 dalam saingan tunggal dalam pusingan kelayakan.

Kekecewaan Bagi Pasangan Beregu Malaysia

Pada acara ganda, tiga pasangan Malaysia mengalami kekecewaan apabila tersingkir dalam pusingan pertama. Juara Terbuka Taiwan, Man Wei Chong-Tee Kai Wun, menghadapi kekalahan 21-14, 21-17 daripada pasangan Korea Selatan, Kang Min Hyuk-Seo Seung Jae.

Baca lagi | Juara Indonesia Masters, Jonatan Christie Tewas Pusingan Pertama Badminton Terbuka Singapura 2023

Pasangan bebas, Boon Xin Yuan-Wong Tien Ci, juga tidak berjaya melangkah seterusnya setelah tewas dengan skor 21-13, 21-10 oleh pasangan Jepun, Keiichiro Matsui-Yoshinori Takeuchi. Sementara itu, Nur Mohd Azriyn Ayub-Tan Wee Kiong juga harus mengakhiri perlawanan mereka dengan kekalahan 21-16, 15-21, 16-21 daripada pasangan Taiwan, Lee Jhe-Huei-Yang Po Hsuan.

Harapan Bergantung Pada Pasangan Wanita Pearly-Thinaah

Kesimpulannya, walaupun pasukan lelaki Malaysia mengalami kegagalan dalam pusingan pertama Kejohanan Terbuka Korea, pasangan wanita Pearly-Thinaah telah mencuri perhatian dengan kejayaan mereka. Dengan prestasi yang mengagumkan, mereka kini bersiap untuk menghadapi cabaran seterusnya dengan harapan mencapai kejayaan di Kejohanan Terbuka Korea.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Madu Lebah: Kegunaan Dan 3 Kelebihan Utama Kepada Manusia

Read Next

Setiausaha Agung DAP Ramal Kerajaan Perpaduan Pertahan Tiga Negeri Pada PRN

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.