The Malaysia Post

Novak Djokovic Tewas Kepada Dane Holger Rune Terbuka Itali

Impian Novak Djokovic untuk mempertahankan Kejohanan Itali terhenti pada peringkat separuh akhir. Juara Dunia No. 1 itu terhumban daripada kejohanan selepas kalah kepada Dane Holger Rune.

Keseluruhannya, kejohanan ini terbukti menjadi perlawanan yang mengecewakan bagi Djokovic.

Djokovic Dilihat Gagal Kawal Kemarahan

Lebih memprihatinkan bagi Djokovic, beliau gagal mengawal kemarahannya dalam beberapa kejadian. Dia berharap dapat mengelakkan masalah di Kejohanan Itali apabila Kejohanan Perancis bermula.

Untuk masa ini, namun, pemain Serbia ini sedang menantikan rehat sejenak dari tenis, sambil bersedia untuk menghadiri perlawanan bola sepak yang akan datang.

Pada 23 Mei, Djokovic akan menjadi salah satu nama-nama ternama yang akan mengambil bahagian dalam Perlawanan Bintang Dunia Bola Sepak.

Perlawanan tersebut akan berlangsung di Stade Louis II yang terkenal di Monaco, dan akan turut melibatkan seorang bintang F1 terkemuka.

Baca lagi | Bos pasukan Horner menafikan Red Bull melanggar had bajet F1 2021

Wakili Pasukan Children MC

Perlawanan Bintang Dunia Bola Sepak akan menandakan permulaan kira-kira untuk Grand Prix Monaco.

Ia akan menyaksikan pasukan Children MC berhadapan dengan pasukan All Stars Drivers. Djokovic akan mewakili pasukan Children MC.

Antara rakan sepasukan Djokovic yang termasyhur adalah Lisa Battaglia, juara dunia ski jet, dan bekas pemain bola sepak Itali Flavio Roma.

Greg Campi, Sebastien Perez, dan Claude Puel adalah beberapa tokoh terkemuka lain yang akan menyertai pasukan Children MC.

Novak Djokovic akan mengambil bahagian dalam Perlawanan Bola Sepak Bintang Dunia 2023 di Monaco yang akan melibatkan ramai selebriti bermain perlawanan persahabatan antara satu sama lain.

Baca lagi | Mirra Andreeva Pemain Tenis Wanita Dunia Yang Baharu

Perlumbaan F1 Yang Popular

Acara tersebut akan diadakan menjelang Grand Prix Monaco, satu perlumbaan F1 yang sangat popular yang menarik ramai selebriti ke Prinsipaliti.

Djokovic akan berada di sana seperti juga pemandu utama Ferrari, Charles Leclerc, yang juga akan mengambil bahagian dalam perlawanan tersebut.

Pasukan Djokovic akan mempunyai pemain seperti Juara Dunia Lisa Battaglia, Flavio Roma, Frederic Dehu, Claude Puel, Sébastien Perez, Greg Campi, dan Valentin Liénard.

Pihak Penganjur Keluar Kenyataan Penghargaan

Pasukan Leclerc akan melibatkan Pierre Gasly, Carlos Sainz, Fernando Alonso, dan Sebastien Frey. Pihak penganjur mengeluarkan kenyataan tentang perlawanan tersebut:

“Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada 285 ahli, para pemain, selebriti, orang awam, dan penaja yang telah menyertai kami sepanjang tahun. Berkat mereka dan bantuan mereka, kami dapat meneruskan acara sukan dan amal kami untuk mengumpul dana dan membantu kanak-kanak yang kurang bernasib baik.”

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Presiden Colombia Tarik Balik Kenyataan Kanak-Kanak Hilang Di Amazon Ditemui Hidup

Read Next

10 Tempat Menarik Di Terengganu Paling Terbaik

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.