The Malaysia Post

Mirra Andreeva Pemain Tenis Wanita Dunia Yang Baharu

Pemain tenis wanita Mirra Andreeva, adalah finalis di junior Terbuka Australia dan mampu menewaskan 20 teratas di bawah usia 16 tahun. Ketika berusia 16 tahun, dia menakjubkan dunia tenis dengan mencapai tiga kemenangan pertamanya di acara WTA 1000 di Madrid.

Kemenangannya termasuk menewaskan Leylah Fernandez, finalis Terbuka AS pada 2021, Beatriz Haddad Maia dari Brazil, dan Magda Linette.

Keberanian dan kematangan Mirra Andreeva Raih Perhatian

Keberanian dan kematangan yang ditunjukkan oleh Andreeva sepanjang tiga cabaran mengambil perhatian. Dia akan bertemu dengan pemain nombor dua dalam ranking WTA, Aryna Sabalenka, dalam perlawanan akhir kelapan yang menarik dan rumit.

Pemain tenis Mirra Andreeva merupakan orang Rusia yang sangat muda ini menunjukkan kualiti melebihi purata rakan sekerjanya yang memasuki profesionalisme.

Kualitinya tidak dapat dinafikan, tetapi kita perlu melihat sama ada mentalitinya akan menjadi betul pada bulan dan tahun akan datang. Masa depannya adalah miliknya.

Baca lagi | Kempen Malaysia dalam Jelajah Tenis Dunia Tamat Awal

Dalam sidang akhbar selepas kemenangan menentang Magda Linette, Mirra Andreeva pemain tenis wanita baharu ini berkata: “Sungguh mengagumkan untuk masih berada dalam kejohanan ini. Saya sangat gembira kerana dapat menyambut hari lahir saya yang ke-16 seperti ini. Sabalenka? Saya tidak tahu apa yang hendak dikatakan. Ia akan menjadi hebat untuk berdepan juara hebat seperti dia, tetapi saya mahu melakukan yang terbaik.”

Amal Prinsip Kekal Tenang dan Fokus Untuk Menang

“Saya tidak mempunyai banyak pengalaman, tetapi saya rasa saya cukup matang dan tenang. Semua yang saya alami sangat mengujakan. Pasukan saya menegaskan bahawa saya menjaga akhbar dan peminat, bahawa saya menikmatinya, tetapi selepas sejam saya sudah perlu fokus untuk perlawanan seterusnya. Saya perlu melupakan apa yang berlaku dan teruskan kaki saya di tanah.”

Baca lagi | Adakah Siri Netflix Baharu Boleh Menjadikan Tenis Sama Popular dengan Formula 1?

Kata-katanya emosional tetapi rasional, dan indeks kematangannya tinggi. “Apabila saya tiba di Madrid dan saya tahu nama lawan pertama saya, saya fikir ia akan menyeronokkan untuk bermain permainan seperti ini tetapi saya akan pulang ke rumah tidak lama lagi.

Tahap tenis yang saya tunjukkan tidak mengejutkan saya. Menewaskan pemain tahap ini adalah sesuatu yang tidak dijangka.”

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Kemunculan Bunga Alga Merah Jambu Atau Pink Algae Cetus Ketakutan Penduduk

Read Next

Nak Kurus Dengan Cepat? Ini 7 Petua Kuruskan Badan Dalam Tempoh Seminggu!

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.