The Malaysia Post

Kempen Malaysia dalam Jelajah Tenis Dunia Tamat Awal

Sanctband ITF World Tennis Tour Women W15 Berakhir Awal

Kempen Malaysia dalam Sanctband ITF World Tennis Tour Women W15 berakhir awal apabila pasangan beregu wanita tunggal negara Shihomi Leong Li Xuan-Saw Jo-Leen gagal melepasi pusingan awal.

Pasangan itu tewas dalam perlawanan menentang pilihan keempat dalam kejohanan itu, Jaeda Danial (AS)-Vivian Yang dari New Zealand 2-6, 1-6 dalam masa 58 minit di Arena Tenis Perak, di sini hari ini.

Dengan kekalahan itu, Jo-Leen juga gagal menebus kekalahannya dalam acara perseorangan semalam, kepada Hosonuma Chisa dari Jepun, 4-6, 6-3, 3-6.

Baca Lagi | MP Wong Chen: Senaraikan Petronas untuk Bantu Kurangkan Hutang Negara

Baca Lagi | Artis Asing mesti Mematuhi Norma Tempatan untuk Beraksi di Malaysia

USA dan New Zealand terbukti terlalu Kuat

Walaupun Shihomi dan Jo-Leen menyaingi lawan mereka yang lebih terkenal pada awal perlawanan, duo berpengalaman dari Amerika Syarikat dan New Zealand itu terbukti terlalu kuat.

Shihomi, Jo-Leen dan Phang Ziyi Nao diberi penyertaan wild card tetapi ketiga-tiganya tewas dalam perlawanan pembukaan mereka.

Jelajah ITF menampilkan pemain dari Jepun, Taiwan, Korea Selatan, India dan negara lain yang berada di kedudukan bawah 700 dunia manakala jelajah itu menawarkan RM65,000 sebagai jumlah hadiah wang dan Sanctuary Health Sdn Bhd (Sanctband Active) adalah penaja utama.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Artis Asing mesti Mematuhi Norma Tempatan untuk Beraksi di Malaysia

Read Next

Boyband K-Pop NCT Dream menambah Kuala Lumpur ke ‘The Dream Show 2 World Tour’

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.