The Malaysia Post

Motivasi Untuk Tang Jie Dan Ee Wei

PETALING JAYA: Pasangan campuran negara, Chen Tang Jie-Toh Ee Wei, yang baru-baru ini memenangi Kejohanan Terbuka Taiwan bulan lalu, berjanji untuk tidak berdiam diri atas kejayaan mereka kerana mereka terus berusaha untuk mencapai pencapaian yang lebih baik. Motivasi mereka menjadi lebih kuat sekarang setelah mereka dilantik sebagai duta jenama 100PLUS semalam.

Banyak Lagi Yang Ingin Dicapai

“Kejayaan di Kejohanan Terbuka Taiwan adalah kemenangan Super 300 dan kami sangat gembira dengan itu, tetapi masih banyak lagi yang perlu dicapai. Kami belum memenangi kejohanan Super 500, 750, dan 1000 lagi,” kata Tang Jie.

“Kami mempunyai semangat perjuangan yang kuat untuk menang dan berusaha. Saya yakin dengan pasangan saya dan diri saya sendiri, kami saling percaya dan mempercayai satu sama lain,” kata Tang Jie.
“Tidak ada pengganti untuk kerja keras dan disiplin, dan saya sentiasa mengingatkan diri sendiri untuk tetap rendah hati.”

Baca lagi | Sabah melantik Lee Chong Wei sebagai duta pelancongan

Bersedia Untuk Kejohanan Terbuka Korea

Tang Jie-Ee Wei kini sedang berlatih dengan tekun untuk bersedia menghadapi Kejohanan Terbuka Korea yang akan berlangsung dari 18 hingga 23 Julai.

Mereka akan bertemu dengan pasangan rakan sepasukan mereka yang berada di tangga ke-8 dunia, Goh Soon Huat-Shevon Lai, dalam peringkat pertama.

“Kami biasa berlatih bersama mereka, jadi mereka mengetahui permainan kami. Sebagai senior kami, kami menghormati mereka tetapi apabila bertemu di gelanggang, kami akan memberikan yang terbaik untuk mengalahkan mereka,” tambah Tang Jie.

Baca lagi | Badminton Malaysia Masters 2023: Hongyang Sasar Untuk Jadi Pengganti Lin Dan, Chen Long

Dilantik Menjadi Duta 100Plus

Semalam, Tang Jie-Ee Wei menandatangani perjanjian penajaan selama dua tahun dengan 100Plus, menyertai Datuk Lee Chong Wei, Lee Zii Jia, Aaron Chia, Soh Wooi Yik, Pearly Tan, M. Thinaah, dan Ng Tze Yong sebagai duta jenama.

Tang Jie meluahkan rasa syukurnya atas penajaan tersebut dan berterima kasih kepada jenama tersebut kerana memberi kepercayaan kepada mereka untuk menjadi duta. Katanya, ini akan memberi motivasi dan dorongan kepada mereka untuk mencapai hasil yang lebih baik

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

IU Lakukan Cabaran Ice Bucket Untuk Pesakit Lou Gehrig

Read Next

Pertandingan Menamakan Anak Gajah Taman Hidupan Liar Lok Kawi

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.