The Malaysia Post

IU Lakukan Cabaran Ice Bucket Untuk Pesakit Lou Gehrig

Artis popular Korea, IU membuat hantaran Instagram peribadinya dan berkongsi sebuah video, menyatakan penyertaannya dalam Cabaran Ice Bucket 2023 yang dicetuskan oleh Sean.
Sahut Cabaran Yang Dicetus Oleh Sean

Dalam video tersebut, IU menyebut, “Saya dinamakan oleh Sean dan memutuskan untuk mengambil bahagian dalam Cabaran Ice Bucket 2023. Saya baru-baru ini menerima berita gembira bahawa pembinaan hospital pertama untuk penyakit Lou Gehrig di Korea akan dimulakan tahun ini.”

IU menyatakan harapannya agar sokongan terus diberikan kepada pesakit dan keluarga yang terkesan oleh penyakit Lou Gehrig. Beliau menambah, “Saya akan melakukan yang terbaik untuk menyumbang kepada tujuan ini.”

Baca lagi | Kumpulan KPOP EXO Baekhyun, Xiumin, Chen Tamatkan Kontrak SM Entertainment, Bakal Ambil Tindakan Undang-undang

Cabaran Untuk Menyokong Penghidap Lou Gehrig

Cabaran Ice Bucket tersebut berfungsi sebagai kempen derma sambungan yang bertujuan untuk membantu individu yang menghidap sklerosis lateral amiotrofik (ALS), juga dikenali sebagai penyakit Lou Gehrig.

Peserta-peserta akan menuangkan air sejuk ke atas kepala mereka atau menyumbang untuk membantu pesakit-pesakit Lou Gehrig, dan mencalonkan tiga individu untuk menerima cabaran tersebut.

Selepas ditetapkan oleh Sean, IU tersenyum ceria setelah disimbah dengan air sejuk. Calon-calon seterusnya yang dinamakan untuk cabaran itu ialah pelakon-pelakon Lee Do Hyun, Lee Joo Young, dan Heo Joon Seok.

Baca lagi | RM BTS & Jungkook Bakal Anjur Acara Pada Ulang Tahun Debut Ke-10

Peminat IU Memberi Reaksi Positif

Sokongan dari netizen-netizen jelas terlihat ketika mereka menyuarakan pendapat mereka mengenai perkara tersebut. IU di Instagram miliknya menerima komen positif daripada para pengikutnya dengan memuji tindakannya itu.

“Seperti yang dijangkakan, dia adalah pengaruh positif,” “Saya menyokong semua pesakit,” “Tahniah atas permulaan pembinaan Hospital Lou Gehrig,” dan “Senarai calon-calon seterusnya sangat hebat,” merupakan antara komen-komen yang ditulis oleh pengikut.

Terdahulu, IU berkongsi hal peribadinya kepada peminat dengan mengesahkan hubungannya dengan pelakon Lee Jong Suk pada 31 Disember tahun sebelumnya. Saat ini, beliau terlibat secara aktif dalam penggambaran drama baru ‘You Have Done Well’ bersama Park Bo Gum.

Read Previous

10 Tempat Bersejarah Untuk Dilawati di Perak

Read Next

Motivasi Untuk Tang Jie Dan Ee Wei

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.