The Malaysia Post

Microsoft Mengehadkan Sembang Bing kepada 5 Soalan setiap Sesi

Penyata Microsoft

Microsoft berkata semalam ia akan mengehadkan sesi sembang pada enjin carian Bing baharunya yang dikuasakan oleh kecerdasan buatan (AI) generatif kepada lima soalan setiap sesi dan 50 soalan setiap hari.

“Seperti yang kami nyatakan baru-baru ini, sesi sembang yang sangat panjang boleh mengelirukan model sembang asas dalam Bing baharu. Untuk menangani isu ini, kami telah melaksanakan beberapa perubahan untuk membantu memfokuskan sesi sembang,” kata Microsoft dalam catatan blog.

Keputusan Microsoft dibuat beberapa hari selepas beberapa media melaporkan bahawa jawapan daripada enjin carian Bing baharu berpotensi berbahaya dan teknologi itu mungkin tidak bersedia untuk masa utama.

Hasil carian awal dan perbualan dengan Microsoft Bing dan chatbot Google, yang dipanggil Bard, telah menunjukkan bahawa ia boleh menjadi tidak dapat diramalkan.

Baca Lagi | Tingkatkan Otak Anda: Mula Bermain Permainan Video

Baca Lagi | Top 10 YouTuber Paling Diikuti di Malaysia

Versi Baharu Bing

Minggu ini, apabila seorang wartawan Reuters bertanyakan versi baharu Bing yang dilengkapi dengan AI untuk harga penapis udara kereta, Bing menyertakan iklan untuk penapis yang dijual oleh tapak web alat ganti kereta Parts Geek, bukan sekadar jawapan khusus kepada soalan itu.

Bing baharu, yang mempunyai senarai menunggu berjuta-juta orang untuk akses, merupakan peluang yang berpotensi menguntungkan untuk Microsoft. Syarikat itu berkata semasa pembentangan pelabur dan akhbar minggu lepas bahawa setiap mata peratusan bahagian pasaran yang diperolehnya dalam pasaran pengiklanan carian boleh membawa masuk AS$2 bilion (RM8.86 bilion) lagi hasil iklan.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Top 10 YouTuber Paling Diikuti di Malaysia

Read Next

Iskandar Malaysia Menunjukkan Petanda Baharu Kebangkitan Ekonomi Pasca Pandemik

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.