The Malaysia Post

Mekap Dreamy Nampak Mencuba Hari Valentine Ini

Buat Rahangnya Jatuh

Pencinta kecantikan sukakan alasan untuk tampil glamor — apatah lagi apabila hari yang paling romantis dalam setahun? Bersedia untuk temu janji hangat anda dengan penampilan solekan impian untuk Hari Valentine menggunakan solekan yang tersedia di ZALORA Beauty.

Au Natural

Dengan TikTok yang terobsesi dengan estetika “Gadis Bersih”, kami tahu bahawa ini adalah pilihan semua orang untuk mencari acara romantis ini. Lagipun, apa yang lebih mempesonakan daripada cahaya yang kelihatan semula jadi di bawah cahaya yang berkelip atau dengan cahaya lilin?

Kami Mengesyorkan:

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation | Yayasan Memantulkan Cahaya NARS | Estee Lauder — Double Wear Stay In Place Makeup

Solekan yang memfokuskan pada menyempurnakan kulit anda sambil memberikannya cahaya halus dan cantik adalah kunci kepada penampilan yang ringkas namun menakjubkan ini. Kami katakan pilih asas yang mempunyai ciri pemantul cahaya dan ciri penapisan pertama sekali.

Baca Lagi | Robot Humanoid untuk mengambil Peringkat Tengah di UN Meet pada AI

Baca Lagi | Warisan Budaya dan Mercu Tanda Sejarah Malaysia yang Kaya

Suka Mabuk

Jika anda ingin menjadi kreatif dengannya, rupa hati yang comel ini adalah tempat yang bagus untuk bermula. Untuk penampilan solek ini, anda memerlukan banyak pemerah pipi (dan mungkin stensil berbentuk hati kecil) serta pelapik putih untuk menentukan pemandangan mendung.

Kami Mengesyorkan:

NARS Blush in Deep Throat | Max Factor Facefinity Blush dalam Lovely Pink | Fenty Beauty Oleh Rihanna Cheeks Out Freestyle Cream Blush in Strawberry Drip

Bahagian tengah rupa ini adalah sangat jelas pemerah pipi. Walaupun anda boleh mengatasi penampilan ini sepenuhnya dengan tambahan pelapik merah tajam, anda masih boleh melakukan flush mabuk yang dinaik taraf ini dan masih kelihatan sama comel. Memandangkan hari ini adalah Hari Jantung, kami katakan buang buah pic dan ungu muda dan sandarkan kepada rona merah jambu atau lebih merah.

Merah Klasik

Apakah buku tinjauan Hari Valentine tanpa bibir merah yang menakjubkan? Sama ada anda menyukai warna merah yang lebih berani, lebih terang atau merah lembayung, gincu merah boleh dikatakan dibuat untuk majlis ini.

Kami Mengesyorkan:

Gincu NARS dalam Kawalan Kerosakan | Yves Saint Laurent The Slim Velvet Radical Matte Lipstick in Radical Chili | Gincu Bibir Panas Charlotte Tilbury dalam Popi Elektrik

Walaupun gincu merah anda menjadi pusat perhatian, anda boleh menyerlahkannya dengan rupa pembayang mata smokey dan celak untuk kesan siren, atau pastikan ia ringkas dengan solek ringan dan bulu mata untuk bergaya Paris.

Shimmer, Shimmer

Kebangkitan Y2K membawa kembali banyak aliran, salah satunya adalah berkilat segala-galanya — bukannya kami mengeluh. Terdapat sesuatu tentang kilauan cantik yang sangat memukau, anda tidak boleh mengalihkan pandangan anda daripadanya.

Kami Mengesyorkan:

Duo Cat Mata Kosmetik Strokes dalam Prisma Plum | The Face Shop Fmgt Eye Moment Palette in Natural Glow | blk kosmetik Pembayang Mata Cecair Warna Intense

Gegarkan rupa ini dengan kombo pembunuh pembayang mata berkilauan dan bibir berkilat. Cuba campuran pembayang mata matte untuk membina warna dan berkilauan (cecair atau serbuk) untuk membina kilauan.

Minyak Keselesaan Bibir Clarins Intense dalam Nude Intense | Clarins Natural Lip Perfector dalam Apricot Shimmer | Clinique Pop Splash Lip Gloss dalam Sorbet Pop

Untuk bibir anda, minyak bibir atau pengilat bibir dalam naungan berdekatan dengan pembayang mata pilihan anda benar-benar akan menarik keseluruhan penampilan bersama-sama. Anda juga boleh menggunakan gincu biasa dan menutupnya dengan kilauan yang jelas untuk mencapai kesan yang sama.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Warisan Budaya dan Mercu Tanda Sejarah Malaysia yang Kaya

Read Next

Razman Kata Maaf di Mahkamah Kerana Dakwa PM Anwar Sokong LGBT

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.