The Malaysia Post

Masalah utama di Man United ialah kekurangan intensiti, kata Ten Hag

Kurang Intensiti

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag berkata, isu utama menahan pasukannya ialah kekurangan keamatan selepas mereka terpaksa bangkit daripada ketinggalan untuk menewaskan pasukan Cyprus, Omonia Nicosia 3-2 dalam Liga Europa pada Khamis.

United ketinggalan 1-0 pada separuh masa sebelum Marcus Rashford, dengan dua gol, dan Anthony Martial menjaringkan gol pada separuh masa kedua untuk memberi inspirasi kepada kebangkitan mereka.

Kemenangan itu berlaku empat hari selepas United dibelasah 6-3 oleh Manchester City dalam Liga Perdana.

“Kami perlu meneruskan dan setiap kali belajar pelajaran dan memberikan yang maksimum, kerana hanya yang baik untuk saya sudah cukup baik – dan pada masa ini, setakat ini, kami tidak begitu bagus,” kata Ten Hag kepada pemberita.

“Kami telah melihat pada hari Ahad dan kami perlu melakukan lebih baik. Saya fikir masalah utama adalah, dan itulah yang kami lakukan dalam permainan sebelum ini lebih baik — intensiti.

“Kami perlu membawa setiap perlawanan dengan intensiti di atas padang. Itulah perbezaan besar antara City dan kami, jadi itulah permintaan kepada skuad kami, kepada semua pemain kami, anda perlu bertanggungjawab untuk itu.”

United, yang berada di tangga keenam dalam liga, bermain di Everton pada hari Ahad.

Baca lagi | Laporan: Pilihan raya boleh diadakan secara rasmi sekarang selepas Agong membatalkan enam proklamasi Darurat Covid-19
Baca lagi | Hamzah Zainuddin: Surat Perikatan mengatakan tidak kepada pilihan raya monsun tidak sama dengan menarik sokongan kepada PM Ismail Sabri

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Laporan: Pilihan raya boleh diadakan secara rasmi sekarang selepas Agong membatalkan enam proklamasi Darurat Covid-19

Read Next

Mindy Kaling melakonkan watak Velma India dalam siri asal HBO Max baharu yang menampilkan Mystery Inc (VIDEO) pertukaran kaum

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.