The Malaysia Post

Mindy Kaling melakonkan watak Velma India dalam siri asal HBO Max baharu yang menampilkan Mystery Inc (VIDEO) pertukaran kaum

Velma Scooby Doo

Velma Scooby Doo akan menjadi remaja Asia Selatan dalam siri baharu yang dibintangi oleh Mindy Kaling dari Inside Out.

Semasa panel New York Comic Con semalam, HBO melancarkan siri animasi dewasa baharu yang menceritakan semula asal usul pengawal lesbian yang kini dan bagaimana dia bertemu dengan kumpulan Mystery Inc.

Dibintangi bersama Kaling ialah Crazy Rich Asians Constance Wu sebagai Daphne, Glenn Howerton sebagai Fred dan Sam Richardson sebagai Norville aka African American Shaggy.

Turut meminjamkan suara mereka ialah Weird Al Yankovic, Ming-Ma Wen, dan Melissa Fumero dalam peranan berulang.

Kaling berkaitan dengan Velma yang membesar, mengatakan bahawa dia ‘tidak dapat menahan suaranya’ kerana dia secara berseloroh mempunyai suara seorang remaja berusia 15 tahun.

Jangan mengharapkan keseronokan mesra keluarga Scooby-Doo kerana Velma menyasarkan untuk menjadi ‘gory and seksi’ sejajar dengan siri animasi dewasa HBO Max yang lain, Harley Quinn dan Rick and Morty.

“Versi Velma ini belum pernah dilakukan sebelum ini,” kata Kaling di panel NYCC.

“Kami fikir watak-watak ini sangat sesuai untuk versi dewasa.”

Penggoda itu menggambarkan Velma sebagai pahlawan papan kekunci yang mementingkan budaya pop, menyindir kebencian dalam talian untuk mentafsir semula watak klasik.

Dia menulis e-mel amaran kepada eksekutif yang cuba membuat siri spin-off Judy Jetson sebelum seorang pembunuh memanggil telefonnya sambil mengangguk kepada Scream.

“Itulah pendapat saya, mengapa menukar apa-apa apabila klasik masih berfungsi dengan betul?” Velma berkata kepada pembunuhnya melalui telefon.

“Nah, sekurang-kurangnya Judy masih putih.”

Siri ini akan mengikuti pengembaraan awal pemecahan jenayah Velma dengan kumpulan Mystery Inc. semasa mereka mengharungi perjuangan sekolah menengah.

Velma dijangka ditayangkan perdana di HBO Max pada tahun 2023.

Read Previous

Masalah utama di Man United ialah kekurangan intensiti, kata Ten Hag

Read Next

Harga jualan semula HDB di Singapura meningkat untuk bulan ke-27 berturut-turut pada September dengan rekod jualan flat bernilai S$45 juta

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.