Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mas Ermieyati tolak label ‘pengkhianat’, berkata akan terus berkhidmat kepada rakyat menjelang pengundian Melaka

Datuk Mas Ermieyati Samsudin

Walaupun pernah dilabel sebagai ‘pengkhianat’, ia tidak mematahkan semangat Ahli Parlimen Masjid Tanah, Datuk Mas Ermieyati Samsudin untuk terus berkhidmat kepada pengundinya.

Malah, dia bertekad untuk membalas kepercayaan partinya, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) kepadanya untuk menyumbang satu kerusi kepada Perikatan Nasional (PN) pada pilihan raya negeri Melaka akan datang walaupun terpaksa berhadapan dengan label negatif itu sejak dulu. tiga tahun.

“Label ‘pengkhianat’ bukan baru sekarang tetapi sudah sejak dulu. Apa pun label atau gelaran yang diberikan kepada saya sejak tiga tahun lalu, saya berazam untuk memberikan khidmat kepada Masjid Tanah, untuk sentiasa bertemu pengundi saya. Saya tidak meninggalkan mereka.

“Saya masih terus menghulurkan bantuan walaupun hanya ada satu surat sokongan…saya masih cuba melakukan yang terbaik,” katanya kepada Bernama, di sini.

Yakin telah melakukan yang terbaik untuk rakyat selama ini, Mas Ermieyati kini menyerahkan nasibnya di tangan pengundi Tanjung Bidara.

Dia tidak pernah peduli dengan label yang dilemparkan kepadanya tetapi mengelak daripada menjawab tuduhan ini dan agak komited dengan tugas yang diamanahkan kepadanya.

“Jika ada mana-mana pemimpin yang melabelkan saya pengkhianat, saya serahkan kepada umum untuk menilai saya kerana mereka sudah matang dan bijak.

Mas Ermieyati mewakili Bersatu di Tanjung Bidara pada pilihan raya negeri Melaka pada 20 Nov.

Bekas peguam Syariah itu, yang juga naib ketua Srikandi (sayap wanita Bersatu) akan bertanding menentang “heavyweight” daripada Barisan Nasional (Datuk Seri Ab Rauf Yusoh) dan Pakatan Harapan (Zainal Hassan).

Ketika ditanya sama ada beliau akan berhenti jawatan sebagai timbalan menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-undang) jika memenangi kerusi itu, Mas Ermieyati berkata beliau mampu membahagikan masa untuk menunaikan kedua-dua tanggungjawab itu.

“Tiada peraturan untuk mengatakan saya harus meletakkan jawatan sebagai timbalan menteri kerana setiap daripada kita diberi 24 jam sehari, dan ini semua tentang bagaimana seseorang itu menguruskan masa dan tanggungjawab.

“Jika anda diberi tanggungjawab tetapi anda tidak kelihatan, maka ia tidak berguna. Jika saya dipilih sebagai ADUN Tanjung Bidara, saya akan tahu membahagikan tugas kerana sekarang ini saya masih ada masa untuk berada di kawasan itu tiga atau empat kali seminggu,” katanya.

Baca Lagi | Mas Ermieyati tolak label ‘pengkhianat’, berkata akan terus berkhidmat kepada rakyat menjelang pengundian Melaka

Mas Ermieyati, 45, yang juga Ketua Bahagian Masjid Tanah Bersatu, sebelum ini merupakan Ketua Puteri Umno sebelum meninggalkan parti itu pada Julai 2018, dua bulan selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

Dia kemudian menyerahkan borang keahliannya untuk menyertai Bersatu pada pertengahan Disember 2018 dan disahkan menjadi ahli parti lewat bulan itu.

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

More Stories

Datuk Seri Wee Ka Siong

Menteri pengangkutan: Harga purata tiket penerbangan ke Sarawak RM360, boleh dikurangkan

Harga purata tiket penerbangan dari Kuala Lumpur ke Kuching, Sarawak antara 11 dan 31 Disember 2021 ialah RM360, berdasarkan pemantauan Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (Mavcom), persidangan Dewan Rakyat diberitahu hari ini. Menteri Pengangkutan Datuk Seri Wee…

Datuk Seri Hamzah Zainudin

KDN terima laporan kartel imigresen melibatkan kakitangan jabatan

Kementerian Dalam Negeri hari ini mendedahkan pihaknya menerima laporan mengenai kewujudan aktiviti kartel melibatkan anggota Jabatan Imigresen berhubung hal imigresen, kata menterinya Datuk Seri Hamzah Zainudin. Beliau berkata penglibatan kartel itu bukan sahaja berkaitan kenaikan…

Rexy Mainaky

Rexy melapor diri untuk hari pertama sebagai timbalan pengarah kejurulatihan BAM

Bekas juara dunia badminton dan pemenang pingat emas Olimpik, Rexy Mainaky melapor diri sebagai timbalan pengarah kejurulatihan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) hari ini dan berkongsi petua dengan kakitangan kejurulatihan tentang cara menguruskan prestasi caj mereka.…

Related Videos

Logo

Sertai surat berita kami

Dapatkan artikel terkini, pekerjaan, hadiah-hadiah percuma, berita hiburan yang dihantar terus ke peti masuk anda

Sebanyak 170000 pelanggan berada di sini