The Malaysia Post

Mas Ermieyati tolak label ‘pengkhianat’, berkata akan terus berkhidmat kepada rakyat menjelang pengundian Melaka

Walaupun pernah dilabel sebagai ‘pengkhianat’, ia tidak mematahkan semangat Ahli Parlimen Masjid Tanah, Datuk Mas Ermieyati Samsudin untuk terus berkhidmat kepada pengundinya.

Malah, dia bertekad untuk membalas kepercayaan partinya, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) kepadanya untuk menyumbang satu kerusi kepada Perikatan Nasional (PN) pada pilihan raya negeri Melaka akan datang walaupun terpaksa berhadapan dengan label negatif itu sejak dulu. tiga tahun.

“Label ‘pengkhianat’ bukan baru sekarang tetapi sudah sejak dulu. Apa pun label atau gelaran yang diberikan kepada saya sejak tiga tahun lalu, saya berazam untuk memberikan khidmat kepada Masjid Tanah, untuk sentiasa bertemu pengundi saya. Saya tidak meninggalkan mereka.

“Saya masih terus menghulurkan bantuan walaupun hanya ada satu surat sokongan…saya masih cuba melakukan yang terbaik,” katanya kepada Bernama, di sini.

Yakin telah melakukan yang terbaik untuk rakyat selama ini, Mas Ermieyati kini menyerahkan nasibnya di tangan pengundi Tanjung Bidara.

Dia tidak pernah peduli dengan label yang dilemparkan kepadanya tetapi mengelak daripada menjawab tuduhan ini dan agak komited dengan tugas yang diamanahkan kepadanya.

“Jika ada mana-mana pemimpin yang melabelkan saya pengkhianat, saya serahkan kepada umum untuk menilai saya kerana mereka sudah matang dan bijak.

Mas Ermieyati mewakili Bersatu di Tanjung Bidara pada pilihan raya negeri Melaka pada 20 Nov.

Bekas peguam Syariah itu, yang juga naib ketua Srikandi (sayap wanita Bersatu) akan bertanding menentang “heavyweight” daripada Barisan Nasional (Datuk Seri Ab Rauf Yusoh) dan Pakatan Harapan (Zainal Hassan).

Ketika ditanya sama ada beliau akan berhenti jawatan sebagai timbalan menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-undang) jika memenangi kerusi itu, Mas Ermieyati berkata beliau mampu membahagikan masa untuk menunaikan kedua-dua tanggungjawab itu.

“Tiada peraturan untuk mengatakan saya harus meletakkan jawatan sebagai timbalan menteri kerana setiap daripada kita diberi 24 jam sehari, dan ini semua tentang bagaimana seseorang itu menguruskan masa dan tanggungjawab.

“Jika anda diberi tanggungjawab tetapi anda tidak kelihatan, maka ia tidak berguna. Jika saya dipilih sebagai ADUN Tanjung Bidara, saya akan tahu membahagikan tugas kerana sekarang ini saya masih ada masa untuk berada di kawasan itu tiga atau empat kali seminggu,” katanya.

Baca Lagi | Mas Ermieyati tolak label ‘pengkhianat’, berkata akan terus berkhidmat kepada rakyat menjelang pengundian Melaka

Mas Ermieyati, 45, yang juga Ketua Bahagian Masjid Tanah Bersatu, sebelum ini merupakan Ketua Puteri Umno sebelum meninggalkan parti itu pada Julai 2018, dua bulan selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

Dia kemudian menyerahkan borang keahliannya untuk menyertai Bersatu pada pertengahan Disember 2018 dan disahkan menjadi ahli parti lewat bulan itu.

Read Previous

Wartawan AS Fenster dipenjarakan selama 11 tahun di Myanmar

Read Next

Dasar industri pertahanan dan keselamatan negara akan dilancarkan dalam masa satu-dua bulan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.