The Malaysia Post

Kontroversi lagi, Aliff Syukri Nyanyi Lagu Raya Pakai ‘Jumpsuit’

Kuala Lumpur, 31 Mac – Datuk Seri Aliff Syukri, usahawan selebriti, mendapat reaksi negatif daripada netizen selepas memuat naik video pendek promosi lagu raya terbarunya di akaun Instagramnya. Dalam video selama 18 saat itu, Aliff Syukri memakai baju Melayu yang amat ketat dan kelihatan seperti fabrik ‘spandex jumpsuit’.

Video itu dimuat naik semalam bagi mempromosikan lagu terbarunya bertajuk “Cak Cun Cak Raya”.

“Berikan laluan pada lagu raya yang telah menjadi paling popular selama empat tahun berturut-turut,” tulisnya.

“Semoga lagu raya ini memberikan sinar kebahagiaan untuk semua untuk merayakan Hari Raya yang akan tiba tidak lama lagi… daripada artis nombor satu Malaysia.”

Namun, baju Melayu yang dipakainya menjadi tumpuan perhatian orang ramai berbanding dengan lagu terbarunya. Baju Melayu itu kelihatan seperti pakaian badan yang dipadankan dengan songkok dan sampin yang penuh warna.

“Raya ni kita banjir ke Dato?” tanya seorang pengguna Instagram. “Macam ‘standby’ nak berenang je tu.”

“Power Rangers ke tu,” kata seorang lagi.

“Ingat Datuk peristiwa 2022 SKMM,” kata seorang ketiga.

Baca lagi |   Zii Jia-BAM, Rumit Untuk Capai Situasi Menang-Menangq

Ini bukan kali pertama pengasas kosmetik itu mendapat masalah dengan video muziknya. Tahun lalu, Aliff Syukri didakwa dengan empat pertuduhan memuat naik bahan yang mengandungi unsur-unsur yang mengganggu di akaun Instagramnya untuk video muziknya bertajuk “Kelepok Raya” di Mahkamah Seksyen qSelangor. Beliau memohon tidak bersalah terhadap keempat-empat pertuduhan itu.

Peminat Aliff Syukri berbelah bahagi

Kejadian terbaru ini menimbulkan kontroversi di kalangan masyarakat, terutama dalam kalangan penggemar Aliff Syukri. Ada yang mempertahankan pilihan fesyennya, sementara yang lain memandangnya sebagai penghinaan terhadap baju Melayu tradisional.

Namun, Aliff Syukri qtidak memberikan sebarang respons terhadap kritikan yang diterimanya. Dia terus mempromosikan lagu raya terbarunya dan meminta penggemarnya untuk terus memberikan sokongan.

Baca lagi | Rancang Pengambilan Guru Baru – Hui Ying

Kejadian ini juga mengingatkan kita bahawa setiap tindakan yang dilakukan oleh seorang selebriti mempunyai impak yang besar kepada masyarakat dan peminatnya. Oleh itu, sebagai individu yang terkenal dan berpengaruh, para selebriti tanah air perlu mengambil tanggungjawab terhadap apa yang mereka lakukan.

Read Previous

Pak Nil Ingin Membuka Perniagaan Di Tanah Suci

Read Next

Tak Adil Bagi Najib, Hisyam Teh Enggan Berhujah

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.