The Malaysia Post

KFC berhasrat untuk melepaskan konsol permainan generasi akan datang

KFC membuat pengamalan rasmi mereka ke dalam industri permainan video dengan keluaran KFConsole mereka yang akan datang.

Ia akan menjadi sukar untuk membandingkan salah satu daripada ini dengan PlayStation atau Xbox kerana KFConsole akan datang dengan “ruang ayam” terbina dalam untuk merawat baik jari-lickin di antara sesi permainan.

Sebuah video penggodam yang dimuat naik di akaun Twitter rasmi @kfcgaming hari ini menjanjikan konsol yang akan membawa “tahap seterusnya dalam inovasi permainan” dan telah meraih lebih 1.2 juta tontonan setakat ini.

“Peperangan konsol sudah berakhir,” baca tweet itu.

Baca Lagi | Airbus akan kehilangan lebih dari AS $ 5b dari pesanan di bawah cadangan penstrukturan semula AirAsia X


Francais makanan segera pada mulanya mendedahkan KFConsole pada bulan Jun tetapi ramai yang memberus idea sebagai aksi publisiti oleh syarikat itu.

Tetapi nampaknya seolah-olah konsol itu mungkin hanya untuk sebenar selepas KFC mengeluarkan spesifikasi rasmi untuk sistem yang dihasilkan dalam perkongsian dengan Cooler Master, Intel, Asus dan Seagate.

KFConsole akan membiarkan pemain menikmati tajuk kegemaran mereka dalam resolusi 4k pada 240 bingkai sesaat dengan grafik berkuasa Asus dan elemen pengiraan melampau Intel Nuc 9.

Konsol ini juga akan mempunyai keupayaan untuk memuatkan permainan dalam beberapa saat dan serta-merta mengakses data dengan dua pemacu pepejal Seagate BarraCuda 1TB.

Untuk mengatasinya, konsol bersedia untuk menjalankan tajuk dalam realiti maya serta memberi pemain pengalaman muktamad.

Dan sudah tentu, terdapat “ruang ayam” terbina dalam yang menggunakan haba yang dihasilkan oleh sistem untuk memastikan ayam goreng hangat dan rangup.

KFC masih belum mengumumkan tarikh harga atau pelepasan muktamad untuk konsol tetapi akaun Twitter rasmi untuk Fall Guys menyatakan bahawa permainan video popular akan datang ke KFConsole pada tahun 2022.


Walaupun ramai pengguna Twitter tetap keliru atas kesahihan KFConsole, wakil perhubungan awam Intel, Mark Walton mengesahkan di Twitter bahawa KFConsole memang produk sebenar.

“Ya, ia nyata.  Ya, ia dikuasakan oleh Intel. Dan ya, ia mempunyai pemanas ayam,” tulis Walton.

Ini bukan kali pertama KFC telah menikam dalam dunia permainan.

Syarikat itu mengeluarkan permainan simulator temu janji bertajuk I Love You, Kolonel Sanders! Simulator Dating Baik Jari Lickin pada September 2019 banyak kepada hiburan pengguna media sosial. Permainan ini memukau permainan dating sim konvensional dengan menggambarkan pengasas KFC, Kolonel Sanders sebagai rakan sekelas yang menarik di sebuah akademi memasak yang dihadiri pemain.

Read Previous

Dewan Negara meluluskan Belanjawan 2021

Read Next

Pemain badminton dunia nombor satu Momota kembali dari kemalangan kereta dengan kemenangan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.