The Malaysia Post

Ketua Balai Polis Jalan Campbell Berjaya Selamatkan Nyawa Seorang Wanita

Seremban – Keberanian seorang Ketua Balai Polis Jalan Campbell, Inspektor Adi Khusaini Saripudin, telah menjadikannya seorang hero setelah berjaya menyelamatkan nyawa seorang wanita yang cuba terjun dari tingkat sebuah pusat membeli-belah di daerah ini. Kejadian ini berlaku pada Rabu lalu, dan tindakan berani Ketua Balai Polis tersebut telah menghalang tragedi yang hampir berlaku.

Menarik Wanita Tersebut dengan Pantas

Pada jam 10 malam, Ketua Balai Polis Jalan Campbell menerima laporan awam mengenai seseorang wanita yang disyaki cuba terjun dari tingkat lima parkir kenderaan sebuah pusat membeli-belah. Dengan tindakan cepat, Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Arifai Tarawe, dan anggota polis lain bergerak ke lokasi untuk menyiasat situasi tersebut.

Wanita Enggan Berganjak

Ketika anggota polis tiba di tempat kejadian, mereka mendapati seorang wanita berusia 20 tahun berdiri di tepi bangunan, menunjukkan tanda-tanda ingin terjun. Meskipun dipujuk dengan lembut, wanita tersebut enggan berganjak dari bahagian tepi bangunan tersebut.

Baca lagi | Polis Johor: Penunggang motosikal berbogel dalam video tular dicekup kerana bunuh wanita, bayi baru lahir

Tindakan Berani Menyelamatkan Nyawa

Melihat bahaya yang mengancam nyawa wanita tersebut, Ketua Balai Polis Jalan Campbell, Inspektor Adi Khusaini Saripudin, mengambil keputusan berani untuk bertindak pantas. Dengan keberanian dan kecekalan, dia menarik wanita tersebut dan berjaya menyelamatkannya dari tragedi yang hampir berlaku.

Penyelamatan Berjaya, Wanita Selamat

Berita baik, wanita tersebut tidak mengalami sebarang kecederaan akibat daripada tindakan menyelamatkan yang berjaya. Setelah diselamatkan, dia dibawa ke hospital untuk pemeriksaan lanjut. Berkat tindakan pantas Ketua Balai Polis Jalan Campbell dan pasukan polis yang lain, nyawa wanita itu dapat diselamatkan.

Baca lagi | Bintang ‘The Flash’ Ezra Miller mendapatkan rawatan untuk kesihatan mental

Akibat Masalah Kemurungan dan Psikiatri

Hasil siasatan menyatakan bahawa tindakan wanita itu disebabkan oleh masalah kemurungan dan psikiatri. Kejadian ini menjadi pengingat tentang kepentingan kesedaran mengenai isu-isu kesihatan mental dan perlunya sokongan dan bantuan bagi mereka yang menghadapinya.

Ketua Balai Polis Jalan Campbell, Inspektor Adi Khusaini Saripudin, adalah contoh teladan keberanian dan tindakan berani dalam melindungi nyawa warga kota. Beliau adalah seorang hero sejati yang patut dipuji atas keberanian dan ketegasan dalam menyelamatkan nyawa orang lain.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Tragedi Kematian Akibat Permainan ‘Kau Tidur, Kau Mati’ di Korea Selatan

Read Next

Gelombang Sokongan PN di Kawasan Majoriti Melayu Semakin Kuat

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.