The Malaysia Post

Kesihatan Presiden Pas Tan Sri Abdul Hadi Awang Semakin Merosot

Perkembangan kesihatan Presiden Pas Tan Sri Abdul Hadi Awang terus menjadi perhatian orang ramai apabila anak beliau, Muhammad Khalil Abdul Hadi, mengumumkan bahawa kesihatan beliau semakin merosot.

Rawatan di Hospital dan Permintaan Doa

Menurut catatan di laman Facebook Muhammad Khalil, beliau kini sedang menjalani rawatan di sebuah hospital dan memerlukan doa agar beliau dapat sembuh sepenuhnya.

Rawatan Sebelum Ini dan Kesihatannya Semakin Teruk

Meskipun butiran lanjut tentang hospital yang merawat beliau tidak diberikan, Abdul Hadi sebelum ini pernah menjalani rawatan di Institut Jantung Negara. Beliau menghadapi masalah kesihatan sebelum ini dan kali ini kelihatan kesihatannya semakin teruk.

Baca lagi | Presiden PAS memberikan pendapatnya mengenai Undi18

Rawatan Lanjut dan Semangat Hadiri Majlis

Menurut Muhammad Khalil, keadaan kesihatan ayahnya semakin merosot sebelum perayaan Aidiladha dan beliau kini sedang menerima rawatan lanjut di bawah pemantauan doktor yang teliti. Walau bagaimanapun, Abdul Hadi tetap bersemangat untuk hadir dalam majlis pelancaran jentera pilihan raya Pemuda Pas Terengganu di Marang pada 27 Jun lalu, walaupun beliau dalam keadaan kurang sihat.

Komitmen Terhadap Parti dan Perjuangan

Kehadiran beliau dalam majlis tersebut menunjukkan semangat dan komitmen beliau terhadap parti dan perjuangan yang beliau ceburi. Walau kesihatannya semakin teruk, Abdul Hadi tetap mempunyai semangat untuk terus memimpin Pas dengan sebaik-baiknya.

Peranan Kesihatan Dalam Pengurusan Parti dan Masa Depan Perjuangan

Kesihatan seorang pemimpin politik memainkan peranan penting dalam pengurusan parti dan juga menentukan masa depan perjuangan mereka. Oleh itu, adalah penting bagi rakyat Malaysia untuk menyokong dan mendoakan pemimpin mereka agar pulih sepenuhnya dan dapat terus memimpin dengan kuat.

Baca lagi | Mahkamah Tinggi Membenarkan Bersatu Cabar SPRM Berhubung Pembekuan Akaun Bank, Larangan Perjalanan

Panggilan untuk Menghormati Privasi dan Memberikan Sokongan kepada Abdul Hadi Awang

Dalam kes ini, mesej dari Muhammad Khalil memberikan gambaran tentang keadaan kesihatan Abdul Hadi Awang yang semakin merosot. Mesej tersebut juga menjadi panggilan kepada semua pihak untuk menghormati privasi beliau dalam menjalani rawatan dan memberikan sokongan moral kepada beliau dan keluarga beliau.

Doa untuk Kesembuhan Abdul Hadi Awang: Harapan untuk Pulih dan Terus Berkhidmat

Dalam pada itu, kita semua berdoa agar Abdul Hadi Awang dapat sembuh sepenuhnya dan kembali pulih untuk terus berkhidmat dalam memperjuangkan kepentingan rakyat dan parti yang beliau pimpin.

Read Previous

Minyak Kokum Atau Kokum Butter Yang Penuh Kebaikan Untuk Kulit Tubuh

Read Next

Gaji Minimum RM1,500 Majikan Kurang Lima Pekerja Berkuatkuasa

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.