The Malaysia Post

Kembalinya stereng butang tekan

Volkswagen telah menerima kritikan pelanggan kerana penggunaan meluas kawalan sentuh pada stereng model terbarunya (digambarkan di sini ialah Golf).

Volkswagen Bercadang untuk mempunyai Push Button Steering Wheels

Di bawah tekanan popular, Volkswagen merancang untuk tidak lama lagi meninggalkan kawalan sentuhan pada stereng keretanya, menggantikannya dengan butang tekan lama yang bagus.

Ketua Pegawai Eksekutif Volkswagen Thomas Schäfer

Dalam mesej baru-baru ini yang disiarkan di LinkedIn, Ketua Pegawai Eksekutif Volkswagen Thomas Schäfer berkata beliau mahu memudahkan cara kenderaan masa depan jenama itu beroperasi. Dia memberi contoh fakta bahawa syarikat itu “membawa kembali stereng butang tekan! Itulah yang pelanggan mahukan daripada VW.”

Golf GTI dan ID.4

Keputusan itu dibuat sebagai tindak balas kepada sejumlah besar maklum balas kritikal, jika bukan maklum balas negatif mengenai kawalan sentuh, yang dihantar dalam kedua-dua pengedar dan pada forum dalam talian khusus. Antara model pengeluaran yang dilengkapi dengan butang sentuh kontroversi ini ialah Golf GTI dan ID.4.

Wartawan Sweden

Keputusan untuk mengambil langkah ke belakang mengenai perkara ini bukanlah anekdot seperti yang kelihatan; sebaliknya ia menonjolkan fakta bahawa kemajuan tidak selalu sinonim dengan kecekapan. Percubaan baru-baru ini yang dijalankan oleh wartawan Sweden menunjukkan bahawa kereta yang kini dilengkapi dengan skrin sentuh lebih perlahan untuk melakukan pelbagai tugas berbanding model lama yang hanya dilengkapi dengan butang dan suis.

Baca Lagi | T-rex dipamerkan di Singapura apabila pakar mengecam lelongan yang ‘memudaratkan’

Baca Lagi | Panel untuk membuat perubahan dalam sukan Malaysia

Read Previous

Panel untuk membuat perubahan dalam sukan Malaysia

Read Next

Garpu sedia! Panduan Michelin pertama untuk Kuala Lumpur dan Pulau Pinang akan dikeluarkan pada bulan Disember

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.