The Malaysia Post

Kejohanan Dunia: Kian Meng-Pei Jing menewaskan pasangan ibu-anak dari Israel untuk mara

Pasangan beregu campuran Malaysia Tan Kian Meng-Lai Pei Jing memulakan kempen mereka dalam Kejohanan Dunia BWF di Tokyo, Jepun dengan menewaskan Misha Zilberman-Svetlana Zilberman, gandingan ibu-anak dari Israel, pada pusingan pertama.

Kiang Meng-Pei Jing, pilihan kelapan dalam kejohanan hanya mengambil masa 22 minit untuk mengatasi pasangan itu 21-6, 21-5 di Gimnasium Metropolitan Tokyo.

Lawan seterusnya pasangan Malaysia itu dijangka menjadi pemenang perlawanan antara pemain Denmark Mathias Chritianses-Alexandra Boje dan Kyohei Yamashita-Naru Shinoya dari Jepun.

Dalam beregu wanita Low Yeen Yuan-Valeree Siow tewas pada pusingan pertama mereka dalam set lurus kepada pasangan India Treesa Jolly-Gayatri Gopichand Pullelz 11-21, 13-21 manakala satu lagi beregu campuran, Cheng Tan Jie-Peck Yen Wei yang menyaksikan aksi dalam pusingan kedua, tewas kepada pilihan keempat dari China, Wang Yi Lyu-Huang Dong Ping, 21-14, 12-21, 21-11.

Read Previous

Siapa Zainab Mohd Salleh, wanita misteri yang dikaitkan dengan skandal kapal tempur pesisir?

Read Next

Daripada sudu artisanal berasaskan rumah ke kedai baharu di Damansara Uptown, Churn mungkin kedai ais krim paling hebat di bandar

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.