The Malaysia Post

Kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun maut di Johor selepas didakwa didera rakan bapanya, pembantu rumah warga asing

Penderaan kanak-kanak

Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun maut semalam selepas dipercayai didera rakan bapanya dan pembantu rumah warga asing di sebuah rumah di Jalan Ria 2, Taman Skudai di sini.

Ketua Polis Johor, Datuk Kamarul Zaman Mamat berkata, kejadian berlaku di rumah seorang rakan lelaki berusia 28 tahun bapa mangsa, manakala pembantu rumah warga Indonesia berusia 40 tahun.

Beliau berkata bapa mangsa meminta bantuan rakannya yang merupakan seorang jurujual untuk menjaga dua anak mereka termasuk mangsa sejak tiga bulan lalu.

“Bapa mangsa yang bekerja di Singapura dan ibunya yang bekerja di Yong Peng, meninggalkan dua anak mereka di rumah rakannya dengan bayaran RM2,800 sebulan.

“Siasatan awal mendapati terdapat beberapa kecederaan pada badan mangsa serta kesan lebam dan beberapa luka, namun kita sedang menunggu laporan menyeluruh susulan bedah siasat,” katanya pada sidang media di lokasi kejadian. kejadian di sini malam ini.

Kamarul Zaman berkata, suspek lelaki yang mempunyai beberapa rekod jenayah dan pembantu rumah itu ditahan di tempat kejadian petang tadi.

“Kami akan merakam kenyataan daripada beberapa pihak, dan juga akan melihat rakaman kamera litar tertutup (CCTV),” katanya sambil menambah masa kejadian masih dalam siasatan.

Menurut Kamarul Zaman, adik mangsa berusia setahun, yang belum ditentukan jantinanya, terselamat dan tidak mengalami sebarang kecederaan.

Beliau berkata, mayat mangsa dibawa ke Hospital Sultanah Aminah untuk bedah siasat, manakala permohonan reman kedua-dua individu itu akan dibuat esok, dengan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Baca lagi | Mesyuarat parlimen ketiga bermula hari ini, semua tertumpu pada Bajet 2023, Rang Undang-undang anti-merokok akhir permainan generasi

Baca lagi | Muda pil pahit sekarang tetapi akan memberi kebaikan kepada Pakatan dalam jangka masa panjang, penganalisis percaya

Read Previous

Muda pil pahit sekarang tetapi akan memberi kebaikan kepada Pakatan dalam jangka masa panjang, penganalisis percaya

Read Next

Tumpuan usaha menyelamatkan mangsa penipuan pekerjaan warga Malaysia yang terkandas di luar negara di Dewan Rakyat hari ini

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.