The Malaysia Post

Hutan membendung kekalahan dengan keputusan seri menentang Villa

Nottingham Forest lwn Aston Villa

Nottingham Forest menahan pelawat Aston Villa seri 1-1 dalam Liga Perdana pada hari Isnin, menghentikan rentetan lima kekalahan berturut-turut dan berpindah dari tangga terbawah.

Keputusan seri itu membawa Forest ke tempat ke-19 dengan lima mata daripada sembilan perlawanan, mendaki di atas jiran East Midlands, Leicester City. Villa kekal di tempat ke-16 tetapi meningkat kepada sembilan mata.

Acara Permainan

Forest mendahului pada minit ke-15 apabila penyerang Emmanuel Dennis mengambil kesempatan daripada jaringan pertahanan Villa untuk menanduk masuk sepakan percuma Morgan Gibbs-White.

Villa membalas pada minit ke-22 dengan rembatan hebat Ashley Young dari luar kawasan dan menyangka mereka telah mendahului kemudian pada separuh masa pertama apabila Ollie Watkins memasukkan bola ke dalam jaring hanya untuk dilihat ofsaid.

Pengurus hutan Colin Cooper, yang membuat 22 pemain pada musim penutup, masih bergelut untuk menyesuaikan diri dalam kesebelasan utama dan melakukan lima pertukaran daripada pasukan yang membelasah 4-0 di Leicester minggu lalu.

Pasukannya berjaya mengawal permainan dan memastikan lawan mereka terkawal dan selepas permulaan yang terburu-buru kedua-dua pihak kebanyakannya membatalkan satu sama lain dalam tempoh kedua yang menjemukan.

Baca lagi | Jumlah mangsa banjir Sabah seramai 142 orang pagi ini
Baca lagi | Pakatan akan mengambil risiko Selangor, N. Sembilan dengan tinjauan tak segerak, pemerhati memberi amaran

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Jumlah mangsa banjir Sabah seramai 142 orang pagi ini

Read Next

Jessica Chastain, Eddie Redmayne menceritakan kisah pembunuh bersiri dalam ‘The Good Nurse’

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.