Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hotel Korea Selatan untuk menganjurkan acara ‘Squid Game’ realiti

Squid Game

Populariti siri Netflix Squid Game yang melambung tinggi telah mendorong sebuah hotel di Korea Selatan dan sebuah syarikat swasta untuk menganjurkan acara Squid Game dalam kehidupan sebenar yang menawarkan wang hadiah lima juta won (RM17,568).

Acara itu, sementara yang ditetapkan untuk 24 Oktober, mungkin tidak akan dilalui kerana sekatan jarak jauh negara, lapor The Korea Times.

Mengambil akaun Instagram mereka, St John’s Hotel di Gangneung, Provinsi Gangwon, mengatakan bahawa acara itu terbuka untuk orang-orang dari semua peringkat umur dan bukan hanya tetamu hotel.

Pengunjung yang membuat tempahan akan menerima kad nama dengan nombor telefon penganjur permainan tertulis di atasnya, seperti yang diberikan oleh pemain permainan dalam siri dystopian.

Peserta kemudian akan bermain empat permainan yang ditampilkan dalam siri ini – “bunga Mugungwha telah mekar” (dikenal dalam bahasa Inggeris sebagai “Lampu Merah, Lampu Hijau”), tarik tali, “ttakji chigi” (jubin kertas terbalik) dan “dalgona ( gula gula rata) cabaran ”- di hutan pokok pain berhampiran hotel.

Mereka yang tidak mengikuti peraturan atau tidak muncul pada hari acara akan tersingkir – walaupun tidak secara harfiah seperti dalam siri – dari permainan.

Seperti apa yang berlaku dalam siri Netflix, identiti tuan rumah yang menjalankan permainan hanya akan didedahkan pada akhir.

Pemerintah kota Gangneung telah mengeluarkan perintah administratif kepada hotel untuk tidak melanjutkan acara tersebut, karena melanggar peraturan jarak jauh sosial saat ini di provinsi di mana kemudahan penginapan tidak dapat mengadakan acara dan perhimpunan swasta diizinkan untuk hingga lapan orang hanya.

Sebelum kota mengeluarkan perintah, acara tersebut telah dipesan sepenuhnya pada hari Rabu, dua hari setelah pengumuman.

Bayaran pendaftaran adalah 10,000 won (RM35.17) bagi mereka yang membuat tempahan terlebih dahulu dan 12,000 won (RM42.20) untuk tiket di lokasi.

Hotel itu mengatakan bahawa mereka sedang membincangkan sama ada untuk membatalkan acara atau mengubah format dalam batas peraturan jarak jauh sosial.

Permainan Squid masa nyata yang lain akan diadakan di perkhemahan di Wonju, Provinsi Gangwon, selama tiga sesi bermula esok (16 Okt).

Frip, platform aktiviti dalam talian, menjemput peserta untuk memakai pakaian seragam hijau dan bermain permainan yang terdapat dalam siri ini.

Finalis akan menerima 45,600 mata yang boleh digunakan untuk perkhidmatan platform, sama dengan anugerah 45.6 bilion won (RM160,347,869) yang dimenangi oleh pemenang dalam siri ini.

Frip mengatakan permainannya akan dikendalikan dengan jumlah orang yang terhad agar tidak melanggar garis panduan jarak sosial.

Baca Lagi | Anak lelaki pelakon Bollywood, Datuk Shah Rukh Khan ditangkap semasa serbuan dadah di kapal pesiaran

Sejak dilancarkan pada 17 September, Squid Game telah ditonton oleh 111 juta isi rumah di seluruh dunia.

Ia menjadi siri asli yang paling banyak dilihat dalam 30 hari, mengalahkan Bridgerton, yang ditonton oleh 88 juta pada bulan pertama.

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

More Stories

Datuk Seri Wee Ka Siong

Menteri pengangkutan: Harga purata tiket penerbangan ke Sarawak RM360, boleh dikurangkan

Harga purata tiket penerbangan dari Kuala Lumpur ke Kuching, Sarawak antara 11 dan 31 Disember 2021 ialah RM360, berdasarkan pemantauan Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (Mavcom), persidangan Dewan Rakyat diberitahu hari ini. Menteri Pengangkutan Datuk Seri Wee…

Datuk Seri Hamzah Zainudin

KDN terima laporan kartel imigresen melibatkan kakitangan jabatan

Kementerian Dalam Negeri hari ini mendedahkan pihaknya menerima laporan mengenai kewujudan aktiviti kartel melibatkan anggota Jabatan Imigresen berhubung hal imigresen, kata menterinya Datuk Seri Hamzah Zainudin. Beliau berkata penglibatan kartel itu bukan sahaja berkaitan kenaikan…

Rexy Mainaky

Rexy melapor diri untuk hari pertama sebagai timbalan pengarah kejurulatihan BAM

Bekas juara dunia badminton dan pemenang pingat emas Olimpik, Rexy Mainaky melapor diri sebagai timbalan pengarah kejurulatihan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) hari ini dan berkongsi petua dengan kakitangan kejurulatihan tentang cara menguruskan prestasi caj mereka.…

Related Videos

Logo

Sertai surat berita kami

Dapatkan artikel terkini, pekerjaan, hadiah-hadiah percuma, berita hiburan yang dihantar terus ke peti masuk anda

Sebanyak 170000 pelanggan berada di sini