The Malaysia Post

Hampir 100 ahli pemuda PKR dari cabang Port Dickson mengumumkan hasrat keluar dari parti

Hampir 100 anggota AMK (Pemuda PKR) Port Dickson termasuk pengerusi tetap, setiausaha dan semua 15 ahli jawatankuasa hari ini, mengumumkan mereka akan keluar dari parti itu.

Pengerusinya, Amirudin Abdul Wahab, berkata langkah itu diambil kerana kumpulan itu kecewa dengan matlamat politik parti yang sempit.

“Parti ini bahkan bersedia memecat atau menggantung anggota parti yang setia dan berdedikasi atas perkara kecil, hanya kerana mereka mempunyai sudut pandang yang berbeza.

Dia mengatakan bahawa para anggota sepatutnya mengikuti obsesi parti terhadap Anwar menjadi perdana menteri seterusnya dan mereka yang tidak bersetuju akan dipecat.

Beliau berkata kepimpinan Pemuda PKR Cabang Port Dickson ketika ini terus digantung setelah Ketua Pemuda PKR Mohd Nazir Hamed mendapat undi tidak percaya pada Mesyuarat Agung Tahunan Pemuda PKR 2019 sementara timbalannya Muhammad Affandi Abd Malik dan naib ketua Ammar Abd Rashid digantung bulan lalu. Sementara itu, Amirudin berkata, kumpulan itu menyokong penuh kerajaan Perikatan Nasional (PN) yang diketuai oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Read Previous

Individu-individu terbabit dalam dokumentari Al Jazeera dilihat memasuki Bukit Aman diiringi oleh tujuh peguam

Read Next

Anwar menyoal kerajaan Perikatan apa yang telah dilakukan sejak Mac untuk mempertahankan hak orang Melayu

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.