The Malaysia Post

DJ Soda diminta menanggalkan seluar peluhnya dengan perkataan lucah oleh syarikat penerbangan AS

Seorang deejay Korea Selatan telah dipaksa menanggalkan seluar peluhnya yang menyakitkan hati oleh seorang kakitangan syarikat penerbangan AS sebelum membenarkannya menaiki penerbangan.

Sambil menangisi perlakuan itu, Hwang So-hee, yang lebih dikenali sebagai DJ Soda, melayari media sosialnya untuk mengadu tentang penderitaannya yang menurut American Airlines adalah dasar mereka untuk melarang pakaian sedemikian.

Hwang, 36, telah menaiki penerbangannya dari New York ke Los Angeles pada hari Selasa, tetapi sebelum ia berlepas, dia telah didatangi oleh seorang pramugari yang memberitahunya bahawa dia perlu meninggalkan pesawat dengan segera, lapor Daily Mail.

Pemuzik itu berkata dia diberitahu bahawa seluar peluh yang ditajanya – yang mengandungi perkataan ‘f**k’ di atasnya – adalah tidak sesuai.

Dia berasa ngeri apabila seorang pekerja syarikat penerbangan memaksanya membuka pakaian di tengah lapangan terbang, di hadapan penumpang dan kakitangan lain.

Hwang berkata dia telah menawarkan diri untuk masuk ke bilik air dan menukar pakaian, tetapi tidak dibenarkan berbuat demikian, sebaliknya terpaksa berdiri separuh bogel di tepi pintu pagar.

Dia akhirnya dibenarkan masuk ke dalam pesawat selepas dia memakai seluar dalam ke luar dan sejak itu berjanji untuk memboikot syarikat penerbangan itu.

Dalam satu kenyataan kepada portal itu, syarikat penerbangan itu berkata Hwang telah dimaklumkan semasa menaiki pesawat mengenai polisi mereka mengenai pakaian yang memaparkan bahasa eksplisit.

Mereka berkata mereka telah memberi Hwang peluang untuk menukar pakaian

“Pelanggan mematuhi permintaan dan dibenarkan meneruskan perjalanan, seperti yang dirancang, ke Lapangan Terbang Antarabangsa Los Angeles (LAX).”

Semakan portal mengenai Syarat Pengangkutan syarikat penerbangan mendapati ia menawarkan panduan yang sangat terhad tentang pakaian yang dianggap sesuai untuk perjalanan, dengan menyatakan bahawa penumpang mesti berpakaian sesuai tetapi ia tidak memberikan butiran lanjut tentang apa yang dianggap sesuai.

Baca Lagi | DJ Soda diminta menanggalkan seluar peluhnya dengan perkataan lucah oleh syarikat penerbangan AS

Ini bukan kali pertama syarikat penerbangan itu melarang penumpang menaiki pesawat kerana pakaian mereka.

Pada bulan Januari, bekas Miss Universe Olivia Culpo telah diberitahu oleh kakitangan bahawa pakaian kembaranya iaitu crop top dan seluar pendek basikal adalah tidak sesuai.

Dia diminta untuk meletakkan sesuatu ke atas dirinya atau dilarang daripada penerbangannya ke Mexico.

Read Previous

Kejohanan Badminton Asia 2022: Zii Jia mara ke separuh akhir

Read Next

Marcos Jr menolak cabaran debat menjelang pemilihan presiden Filipina

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.