The Malaysia Post

Celcom Malaysia dan M&C Saatchi mengeluarkan filem pendek untuk mengetengahkan sambutan Hari Raya

Perkhidmatan pengiklanan dan pemasaran M&C Saatchi Kuala Lumpur dengan kerjasama Celcom Axiata Berhad mempersembahkan filem Hari Raya bertema Syukur 1 Syawal.

Dengan tema kesyukuran dan penghargaan, ia berkongsi mesej tentang bagaimana kegembiraan sebenar datang bukan daripada perkara material ― tetapi daripada hubungan yang ikhlas.

Berlatarkan Johor, filem ini mengisahkan tentang seorang budak lelaki Denmark berusia 11 tahun yang tidak sabar untuk balik kampung dan menyambut Hari Raya bersama saudara-maranya.

Rancangannya adalah untuk mengumpul duit raya yang mencukupi untuk membeli dron tetapi disebabkan perubahan mendadak, dia memutuskan untuk memperoleh sesuatu yang lebih berharga – penghargaan sebenar untuk keluarganya, orang lain, dan Aidilfitri.

M&C Saatchi mencipta kisah selaras dengan matlamat Celcom untuk membantu rakyat Malaysia menikmati sambutan Hari Raya dengan harapan rakyat Malaysia akan sekali lagi menghargai detik-detik bersama orang tersayang dan berkongsinya tidak kira di mana kampung halaman mereka melalui filem ini.

Baca Lagi | Celcom Malaysia dan M&C Saatchi mengeluarkan filem pendek untuk mengetengahkan sambutan Hari Raya

Kedua-dua M&C Saatchi Kuala Lumpur dan Celcom percaya rakyat Malaysia bukan sahaja akan menikmati filem itu tetapi juga diingatkan tentang apa sebenarnya Hari Raya ― iaitu kesyukuran dan penghargaan atas nikmat sebenar dalam hidup kita.

Read Previous

Fahmi Reza Akan Menjual Karya Seni ‘Monyet Istana’ Sebagai NFT

Read Next

5 Restoran ‘Bizzare’ untuk dicuba di sekitar Selangor

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.